Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Δεν τρομάζουμε!

* Έπειτα από την επιβολή τόσο άγριων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, η με κάθε τρόπο τρομοκράτηση του λαού και των εργαζομένων επέρχεται σαν φυσική ταξική ανάγκη τού κεφαλαίου.
Μπας και προφτάσει το ξέσπασμα της λαϊκής οργής, το πολιτικό προσωπικό του τρέχει επειγόντως να ξεμασκαρέψει την αστική δημοκρατία: καταμεσής στο καταφώτιστο παλάτι των θεσμών της κατεβάζει το πανταλόνι τού ακριβού κοστουμιού του και μοστράρει επιδεικτικά στον κόσμο την πολεμική στολή της, την εξάρτυση της εξάρτησης, τις νεοφασιστικές αρβύλες της και τ' άρματά της. Όλα τ' άρματα: και τα νόμιμα και τα παράνομα.
Προστάζει το κεφάλαιο: «Τρομάξτε, ρε!».
Δεν τρομάζουμε.* «Την ερχόμενη εβδομάδα θα περιφρουρήσουμε το μνημόνιο με νόμο. Θα καταργήσουμε ό,τι η εργατική διαιτησία, οι συλλογικές συμβάσεις, σας δίνουν, ό,τι μπορείτε και παίρνετε πάνω απ' όσο εμείς επιτρέπουμε. Το μνημόνιο, η ελληνική έννομη τάξη...». (Εδώ τρικυμία ταράσσει τον αφρό της σαμπάνιας στο περίφοβο κρύσταλλο των Λοβέρδων -και τους αφρούς στο αδιάντροπο στόμα τους.)
Προστάζει η κυβέρνηση: «Τρομάξτε, ρε!».
Δεν τρομάζουμε.
* Πέρες (πρόεδρος Ισραήλ) προς Παπανδρέου: «Θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε την κατάσταση».
Προστάζει ο ιμπεριαλισμός: «Τρομάξτε, ρε!».
Δεν τρομάζουμε.
* Δεν τρομάζουμε (ούτε πρόκειται) διότι ο κόσμος της δουλειάς, της όλο και πιο σκληρής, της όλο και πιο κακοπληρωμένης, ο κόσμος της ανεργίας, της όλο και γιγαντούμενης, της όλο και πιο απάνθρωπης, ο κόσμος των λαϊκών ανθρώπων που συνθλίβεται καθημερινά από τις μυλόπετρες της βιοπάλης ήρθε η ώρα και ζητάει την Αριστερά του, τη δική του, την πραγματική, την κομμουνιστική Αριστερά, και τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων του.
Προστάζει ο λαός: «Κοινή δράση! Και μέτωπο αντίστασης! Πρωτοβουλίες στους χώρους της εργασίας μας, στις γειτονιές μας, σε όλες τις πόλεις! Να ανατρέψουμε με την πάλη μας το μνημόνιο! Να οργανώσουμε τον αγώνα μας!»
Τον ακούμε και τον υπηρετούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: