Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Θαμμένοι στα σκουπίδια...

Διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία:
"Ανθρωποι και ποντίκια... Και τι συμβαίνει όταν χάνεται η ανθρωπιά; Τότε η μεγαλύτερη χωματερή της Ελλάδας, που θάβει καθημερινά 7.000 τόνους σκουπίδια, επιτρέπει ταυτόχρονα σε εκατοντάδες εξαθλιωμένους να αναζητούν «θησαυρούς» επιβίωσης με τίμημα ακόμη και τη ζωή τους."
Kαι ακολουθεί το ρεπορτάζ όπου αναφέρεται ότι 500 άνθρωποι καθημερινά ψάχνουν για την επιβίωσή τους στη χωματερή, ότι αυτοί αυξάνονται είναι κατάκύριο λόγο μετανάστες και Τσιγγάνοι. Μιλάει και για τους φόβους των εργαζομένων και το σοκ που παθαίνουν όταν βρίσκουν πτώματα αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζουν από τους εξαθλιωμένους. Λύση(;) η αστυνόμευση! Παράπονα γιατί η αστυνομία δεν ανέχεται λόγο ...βρώμας να παρέμβει. Και τι να κάνει ο κατασταλτικός μηχανισμός δηλαδή; Να εμποδίσει αυτούς τους ανθρώπους να μπουν στη χωματερή, να τους εμποδίσει να επιβιώσουν. Βέβαια αν αυτοί οι 500, αυτοί που ψάχνουν καθημερινά στους κάδους και αυξάνονται συνεχώς, και κάμποσες χιλιάδες υποψήφιοι εξαθλιωμένοι αποφασίσουν να αντιδράσουν στην εξαθλίωση που τους ρίχνει η καπιταλιστική ...μοίρα τους, τότε η αστυνομία, το κράτος δηλαδή, η εξουσία και οι κυβερνήσεις τους, θα βρει το δρόμο της. Γι' αυτό να μην αμφιβάλουμε καθόλου! Αλληλεγγύη χρειάζεται σε αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν γιατί είναι ταξικά αδέρφια μας και να μην αμφιβάλουμε ότι από αυτά που συλλέγουν υπάρχουν κάποιοι άλλοι που κερδίζουν πολλά, αυτούς να βάλουμε στο στόχαστρο.
Ακολουθεί στην επόμενη ανάρτησή μας (στο Αντίσταση στις Γειτονιές) αναδημοσίευση του κειμένου "Η ανίκητη δύναμη για επιβίωση" από τη στήλη Αθέατος Κόσμος (υπάρχει και στο ομώνυμο ιστολόγιο: http://atheatoskosmosps.blogspot.com/2008/09/blog-post.html) που γράφτηκε με αφορμή ένα ανάλογο περιστατικό το Σεπτέμβρη του 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: