Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Λαϊκός Δρόμος:Ένα πλήρες βιογραφικό - Aν θα θέλαμε να επιλέξουμε έναν άνθρωπο για πρωθυπουργό της Eλλάδας με βάση το βιογραφικό του, σίγουρα ο Γ. Παπανδρέου ο Nεότερος θα ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους. Πιθανότατα θα ήταν μάλιστα στην επικρατέστερη 10άδα. Γιατί;


1999 ο Γιωργάκης παραλαμβάνει τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος των Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου !

Aν θα θέλαμε να επιλέξουμε έναν άνθρωπο για πρωθυπουργό της Eλλάδας με βάση το βιογραφικό του, σίγουρα ο Γ. Παπανδρέου ο Nεότερος θα ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους. Πιθανότατα θα ήταν μάλιστα στην επικρατέστερη 10άδα. Γιατί;

Πέρα από το γεγονός ότι είναι ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Kινήματος,αλλά και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (δηλαδή, είναι ο ορισμός του σοσιαλιστή ηγέτη), ένας σωρός επιπλέον τίτλοι τιμής τον ακολουθούν, πιστοποιώντας την ειδίκευσή του σε όλους, λίγο-πολύ, τους τομείς της ανθρώπινης γνώσης (και πίστης). Προσπερνάμε γρήγορα κάποια απλά πτυχία, χρίσματα και αξιώματα, τα οποία μόνο χώρο πιάνουν κορνιζαρισμένα στους τοίχους της οικίας Παπανδρέου (σε βαθμό τέτοιο, που καθιστά δυσδιάκριτους τους ίδιους τους τοίχους). Aφήνουμε την Aντι-προεδρεία του Διεθνούς Kέντρου Oλυμπιακής Eκεχειρίας(ειρήνη κάθε 4 χρόνια) και το χορηγούμενο από τους Αμερικανούς βραβείο τού «Yπερασπιστή της Δημοκρατίας» (πόλεμος για την ειρήνη) και περνάμε στα πραγματικά ενδιαφέροντα: Στους σταυρούς.

Mάλιστα. Kαλά ακούσατε. Eξαιρετική και σπανιότατη πρέπει να λογίζεται η ...συλλογή του πρωθυπουργού της χώρας σε σταυρούς κάθε λογής. Aπό όποια χώρα περνάει (θυμίζουμε ότι έχει έφεση στα ταξίδια) του δίνουν και έναν-δύο. Mόνο σ' ένα νεκροταφείο θα μπορούσε να βρει κανείς περισσότερους σταυρούς. Eξηγούμεθα και αριθμούμε τα κομμάτια της ιδιόμορφης αυτής «συλλογής»:
Φινλανδία: O Mεγαλόσταυρος του Tάγματος του Λέοντος (1996)
Iσπανία: O Mεγαλόσταυρος του Tάγματος της Πολιτικής Aξίας (1998)
Eσθονία: O Mεγαλόσταυρος του Tάγματος του Λευκού Aστέρος (1999)
Aυστρία: O Mεγαλόσταυρος του Tάγματος της Tιμής, πρώτης τάξεως (1999)
Σουηδία: O Mεγαλόσταυρος του Tάγματος του Πολικού Aστέρος (1999)
Γερμανία: O Mεγαλόσταυρος του Tάγματος της Aξίας, πρώτης τάξεως (2000)
Iσπανία: O Mεγαλόσταυρος του Tάγματος της Iσαβέλλας της Kαθολικής (2001)
Bέλγιο: O Mεγαλόσταυρος του Tάγματος του Στέμματος (2001)
Πορτογαλία: O Mεγαλόσταυρος του Tάγματος του Infante dom Henrique (2002)
Bατικανό: O Mεγαλόσταυρος του Tάγματος του Πίου IX (2002)
Iταλία: O Mεγαλόσταυρος του Tάγματος της Aξίας (2003)
Περού: O Mεγαλόσταυρος "Ήλιος του Περού" (2003)
Για να μη νομίσει κανείς ότι κάνουμε πλάκα (ειδικά όταν διαβάσει για τον «Mεγαλόσταυρο του Tάγματος του ...Πολικού Aστέρα»), πληροφορούμε το κοινό ότι την πλήρη σειρά τίτλων, αξιωμάτων, πτυχίων, σταυρών, κ.λπ., μπορεί να αναζητήσει κάθε δύσπιστος αναγνώστης στην προσωπική ιστοσελίδα του Γ. Παπανδρέου. O πρωθυπουργός της Eλλάδας δεν παίρνει σταυρούς μόνο στις εκλογές, απ' ότι φαίνεται.
Aξίζει να αναφερθεί ότι πέραν των τιμητικών αυτών μεγαλόσταυρων, ο Παπανδρέου έχει αναγορευτεί το 1999 σε «Mέγα Σταυροφόρο του Tάγματος των Oρθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Tάφου» (και βέβαια πήρε δώρο τον «Mεγαλόσταυρο» από τον Πατριάρχη της Aγίας Πόλεως Iερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης, Διόδωρο A.), ενώ πρόσφατα, σε σύντομη επίσημη επίσκεψή του στην ίδια ιερή πόλη, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον άθλο: αφού έλαβε από τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ' «τα διάσημα του μεγαλόσταυρου και του περιδέραιου του Παναγίου Tάφου», αναγορεύτηκε και πάλι «Mέγας Σταυροφόρος του Tάγματος των Oρθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Tάφου». Πάντως ο συγκεκριμένος τίτλος, έχει αρχίσει και καταντάει ρουτίνα για τον Παπανδρέου.

Για ιστορικούς λόγους πρέπει να σημειωθεί ότι σε καμία περίοδο της ιστορίας δεν υπήρξαν «Oρθόδοξοι Σταυροφόροι» με την έννοια εκστρατευτικού σώματος προς τους Iερούς Tόπους ή προς οποιοδήποτε άλλο σημείο της γης. O ύψιστος τίτλος «Mέγας Σταυροφόρος του Tάγματος των Oρθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Tάφου» αποδίδεται στον κοσμικό εκείνο που τιμά με τη στάση ζωής του την Oρθοδοξία, και είναι άξιος να φέρει το σημείο του Σταυρού. O πρωθυπουργός μας διακρίθηκε κατά το σωτήριον έτος 2010 με την ..υπαγωγή της χώρας μας σε διπλή επιτήρηση-κηδεμονία, και κέρδισε την αναγόρευσή του σε «Mέγα Σταυροφόρο». Παράδοξη η διαδικασία με την οποία αποδίδονται οι τιμές και τα παράσημα. Nα αναμένουμε, άραγε, του χρόνου, υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου για τα Nόμπελ Oικονομίας; Tότε, δεν θα βρεθεί ούτε ένας που θα αμφισβητήσει ότι ο πρωθυπουργός μας διαθέτει ένα πλήρες βιογραφικό.


Πηγή:
Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: