Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Γραμματείες του Π.Α.ΜΕ. / Διεθνών σχέσεων-Μήνυμα Συμπαράστασης για τις πυρκαγιές στη Ρωσία

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετίζονται επίσης με το δασοκτόνο κώδικα που ψήφισε η ρωσική Βουλή το 2006 υπό τις προτροπές του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και τις πιέσεις ρωσικών και πολυεθνικών εταιρειών υλοτόμησης.

Ο νόμος αυτός, παρέδωσε τα ρωσικά δάση - που αποτελούν το ένα τέταρτο των δασών του πλανήτη- βορά στα οργανωμένα συμφέροντα και στις «επενδύσεις» μεγάλων εταιρειών ξυλείας και δασικής εκμετάλλευσης. Κατάργησε ουσιαστικά τη δράση μιας κεντρικής ομοσπονδιακής αρχής πυρόσβεσης που αφενός θα εντόπιζε έγκαιρα τις εστίες φωτιάς και αφετέρου θα συντόνιζε και θα έλεγχε το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών με σύγχρονα εναέρια και χερσαία μέσα. Οδήγησε στο δρόμο της ανεργίας χιλιάδες δασοφύλακες και ειδικούς φρουρούς, που περιπολούσαν και επόπτευαν ανά ζώνες επί 24ώρου βάσεως τα δάση, έχοντας τη δυνατότητα (και τα μέσα) να εντοπίζουν σχεδόν αμέσως μια εστία φωτιάς και επομένως να την πολεμούν στο ξεκίνημά της, προτού ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Αντικειμενικό επίσης είναι το γεγονός ότι η καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ οδήγησε στην αποδιοργάνωση των σημαντικών υποδομών που υπήρχαν την περίοδο του σοσιαλισμού, για να προστατεύεται ο φυσικός πλούτος της Ρωσίας και όλης της Σοβιετικής Ένωσης.
Είναι μάλλον φανερό πως οι καπιταλιστές σε όλες τις χώρες θα εκμεταλλευτούν τις ρωσικές φωτιές για να κερδίσουν από τις διεθνείς τιμές σιτηρών. Πράγμα που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της φτώχειας ακόμη και των θανάτων από πείνα σε δεκάδες αναπτυσσόμενες χώρες.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θέλουμε να μεταφέρετε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων από τον εφιάλτη της φωτιάς και την αμέριστη συμπαράσταση των Ελλήνων εργαζόμενων στους πυρόπληκτους οι οποίοι πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια: