Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι- Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Αίγινα

Το λιμάνι της Αίγινας

 
Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Αίγινα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα τόσο στους επαγγελματίες του νησιού όσο και στους επισκέπτες.

Το απόγευμα της Τρίτης, στο νησί μεταφέρθηκαν από τη ΔΕΗ και τέθηκαν σε λειτουργία δύο γεννήτριες, ενώ έχει προγραμματιστεί μεταφορά και τρίτης γεννήτριας. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν μεγάλη καθυστέρηση των γεννητριών.

Προβλήματα δημιουργούνται και στην υδροδότηση του νησιού, καθώς σε ορισμένες περιοχές το νερό φτάνει στα σπίτια με ηλεκτρικές αντλίες. Οι δύο γεννήτριες που έστειλε η ΔΕΗ, σύμφωνα με την ίδια, εγκαταστάθηκαν στα αντλιοστάσια ύδρευσης.

Οι διακοπές ρεύματος προκαλούνται εξαιτίας βλάβης σε δύο εκ των τριών υπόγειων καλωδίων της ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει ότι έχουν ήδη σταλεί στην Αίγινα τρεις γεννήτριες και ότι προωθείται η μεταφορά εντός της ημέρας άλλων δύο. Επίσης, αναφέρει ότι τη Δευτέρα εστάλησαν άλλες επτά γεννήτριες.

Σε ό,τι αφορά την επισκευή των βλαβών των δύο υποβρυχίων καλωδίων, τόνίζεται πως «ήδη από τις πρωινές ώρες ξεκίνησε πλωτό μέσο που φέρει όλο τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό για την ανέλκυση και επισκευή του ενός υποβρυχίου καλωδίου. Αυτό το ειδικό σκάφος αναμένεται να φθάσει στην Αίγινα τις απογευματινές ώρες και θα τεθεί στη διάθεση του εξειδικευμένου προσωπικού της ΔΕΗ που έχει αναλάβει το έργο της ανέλκυσης του υποβρυχίου καλωδίου και της επισκευής της βλάβης».

Πηγή:www.in.gr-Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: