Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΔΗ.Κ.ΚΙ :H ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ 23ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΩΠΩΡΟ ΣΕ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Σε μεθοδευμένη οικονομική κατάρρευση και τελική χρεοκοπία οδηγείται πλέον ανοιχτά από το φθινόπωρο η Ελληνική Οικονομία μετά την χθεσινή συνάντηση του κλιμακίου της Τρόικας (στην ουσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ελέγχεται από την Γερμανία και του Δ.Ν.Τ. που ελέγχεται από τις ΗΠΑ), με την Κυβέρνηση.
Κατά την χθεσινή συνάντηση ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε ότι ο στόχος για την μείωση του δημοσίου ελλείμματος κατά 5,4% το 2010, στόχος ο οποίος προβλέπεται στο μνημόνιο αλλά εθεωρείτο εν΄ μέρει «ελαστικός» λόγω της μικρότερης μείωσης που προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια (3% για το 2011 και 2% για το 2012), θα επιχειρηθεί πλέον να εφαρμοστεί κατά γράμμα ως τον Δεκέμβρη!


Με δεδομένο ότι τα έσοδα από τα μέτρα άγριας φορομπηξίας στους μικρομεσαίους, λόγω πλήρους παγώματος της Αγοράς υπολείπονται κατά 50% από τα αναμενόμενα, η προηγούμενη εξέλιξη θα μεταφραστεί σε γενίκευση της διακοπής των πληρωμών των εσωτερικών υποχρεώσεων του κράτους και δημοσιονομική διαχείριση - σοκ που θα επιφέρει άμεση κατάρρευση της Ελληνικής Οικονομίας.
Επιπλέον από την συνάντηση γίνεται σαφές ότι θα επιταχυνθεί η εκποίηση εναπομεινάντων «εθνικών επιχειρήσεων» (πρώην ΔΕΚΟ), καθώς και η παραχώρηση στους ξένους προστάτες κερδοφόρων κλάδων της οικονομίας (μεταφορές, φαρμακεία κ.λ.) μέσω της απελευθέρωσης των «κλειστών επαγγελμάτων». Τέλος με το πρόσχημα των σπαταλών και της διαφθοράς η οποία εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει, εκτός από τους διορισμένους διοικητές που έχουν απόλυτη εξουσία στα νοσοκομεία θα εγκατασταθούν και ειδικοί ελεγκτές του δημοσίου με πραγματικό σκοπό να κόψουν κυρίως τις εξετάσεις ρουτίνας που γίνονται σήμερα δωρεάν και να μειώσουν τις ήδη λιγοστές εφημερίες, δηλαδή να επαναφέρουν την δημόσια Υγεία στην προ του ΕΣΥ περίοδο.
Σημειώνουμε ότι οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα την στιγμή που γίνεται σαφές πως η Ε. Ένωση υπολογίζει το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα του 2.009 σε 13,4% (13% το μέτραγαν οι Προβόπουλος, Καραμανλής!) και αρχίζει να γίνεται αισθητό ότι το δημόσιο έλλειμμα αλλά και το συνολικό χρέος της χώρας (115% το 2.009) δεν διαφοροποιούνται ουσιαστικά ή ακόμα και υπολείπονται από τα αντίστοιχα δημοσιονομικά μεγέθη άλλων χωρών της Ένωσης.
Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι η «Ιερά Συμμαχία» ΗΠΑ-Ε. Ένωσης σε συνεργασία με το παρασιτικό οικονομικό κατεστημένο της χώρας που συνασπίζεται γύρω από τις τράπεζες και υπεραμύνεται των κερδών του από το ΕΥΡΩ, αξιοποιούν τη χώρα ως εύκολη λεία, ως «πολιτικά πρόθυμο πειραματόζωο» στη μεγαλύτερη κρίση του καπιταλιστικού σύστημα από γεννήσεώς του.
Επιβεβαιώνεται παράλληλα και η εκτίμηση ότι η επιλογή της Ελλάδας δεν είναι άσχετη και με τα ευρύτερα γεωπολιτικά σχέδια αναβάθμισης του στρατιωτικού - επεκτατικού καθεστώτος της Τουρκίας εφόσον μόλις χθες ο ΥΠΕΞ της τελευταίας ομιλώντας περίπου ως εκπρόσωπος ολόκληρης της Δύσης! ανακοίνωνε από την Άγκυρα τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης της κρίσης με το Ιράν.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: