Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Επίταξη των Φορτηγών - Στο "γύψο" και η Απεργία

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ WWW.ISKRA.GR
ΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...
Την απόφαση  να βάλει στο "γύψο" το δικαίωμα της απεργίας αποφάσισε ο Πρωθυπουργός με την απόφασή του να προχωρήσει στην επίταξη των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων προκειμένου να αντιμετωπίσει την δυναμική αντίδραση των ιδιοκτητών απέναντι στην καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης που προωθεί την λεγόμενη απελευθέρωση των υπηρεσιών, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές τις τρόικας.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού με απόφαση του ο κ. Παπανδρέου, αναφέρει ότι σχετικά με την πολιτική κινητοποίηση των ιδιοκτητών και οδηγών αυτοκινήτων φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων και εξουσιοδότηση Υπουργών και Νομαρχών να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών τους καθώς και επίταξη της χρήσης των πιο πάνω φορτηγών
Η πολιτική αυτή οδηγεί στην πλήρη εκχώρηση των οδικών μεταφορών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα,ουσιαστικά στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, στην δημιουργία καρτέλ και στην εκτίναξη των κομίστρων στα ύψη. Όπως έχουμε επισημάνει σε συνεχή δημοσιεύματα της iskra αυτό είναι απάιτηση της συντεχνίας των ιδιωτικών μονοπωλίων. Δείτε τα δημοσιεύματα της iskra  εδώ και εδώ
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης τα υπήρξαν αντιδράσεις των εκπροσώπων των κομμάτων της Αριστεράς στη Βουλή:
Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης χαρακτήρισε αναμενόμενη την κίνηση της κυβέρνησης. «Δεν ξέρω τι θα κάνετε στο μέλλον. Θ’ ανοίξετε εξορίες;» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
«Ο αγώνας των οδηγών βυτιοφόρων, ουσιαστικά στρέφεται κατά της πολιτικής σας που θέλει να συγκεντρώσει τις μεταφορές σε λίγα χέρια. Έχουμε ξαναζήσει τέτοια γεγονότα και στους ναυτεργάτες. Δεν θα καμφθούν οι αγώνες των εργαζομένων και καλούμε τους εργαζομένους τώρα να βγάλουν συμπεράσματα και να μην στραφεί ο ένας ενάντια στον άλλο, αλλά να στηριχθούν οι απεργίες των ναυτεργατών» ανέφερε ο κος Παφίλης.

Για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε την «κλιμάκωση του ιουλιανού πραξικοπήματος που θα γραφεί με μελανά γράμματα στην ελληνική ιστορία - καταπάτηση του Συντάγματος, διάλυση κάθε κοινοβουλευτικής τάξης».

«Βγάλατε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών στα λιμάνια, μετά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τώρα επιστρατεύετε τους ιδιοκτήτες φορτηγών. Πού οδηγείτε την χώρα και την Δημοκρατία; Στο γύψο πάτε να βάλετε τις απεργίες; Μας φέρνετε αντισυνταγματικές τροπολογίες με τις οποίες εκποιείτε τον εθνικό πλούτο και τροπολογία με την οποία καταργείτε τις συλλογικές συμβάσεις, τον ΟΜΕΔ, το συνδικαλιστικό κίνημα. Καμία κυβέρνηση μετά τον πόλεμο δεν προχώρησε σε τέτοιου είδους μέτρα αυταρχισμού. Μόνη διέξοδος να εξεγερθεί ο ελληνικός λαός ενάντια στην νεοαποικιοκρατία και μια παραδομένη κυβέρνηση που μας οδηγούν στην καταστροφή» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης.

KKE: Κατάπτυστη η απόφαση
Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να επιτάξουν τα φορτηγά Δ.Χ. και να επιστρατεύσουν τους οδηγούς τους, αποτελεί φυσιολογική κίνηση μιας αδίστακτης κυβέρνησης που έχει ως στόχο να τσακίσει κάθε απεργιακό δικαίωμα και να κάνει επίδειξη πυγμής απέναντι στα λαϊκά στρώματα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ
«Η κατάπτυστη απόφαση αποδείχνει ότι το μόνο που απομένει να κάνει η κυβέρνηση, είναι το άνοιγμα των τόπων εξορίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «επιβεβαιώνεται ότι για να μη βρίσκεται διαρκώς στα δόκανα των αδιεξόδων και της συστηματικής προσπάθειας των κυβερνώντων να τον διαχωρίζουν με διάφορα διλήμματα και τεχνητές αντιπαραθέσεις, ο λαός δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν της ενωμένης πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».
Π Λαφαζάνης: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗ "ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ" ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΣΕ  ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ
Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα σε τοποθέτησή του στη Βουλή και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχολιάζοντας τις βασικές κατευθύνσεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών αλλά και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο των μεταφορών, δήλωσε τα εξής:
«Η κυβέρνηση κλιμακώνει την πλήρη παράδοση όλων των μεταφορών σε αέρα, θάλασσα και ξηρά στην πλέον σκληρή κερδοσκοπική εκμετάλλευση, στις μεγάλες εταιρείες και τελικά σε «καρτέλ»!
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συντελέστηκε με τις αερομεταφορές. Η Ολυμπιακή εκποιήθηκε στο όνομα του ανταγωνισμού και της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Το αποτέλεσμα είναι μετά τη συγχώνευση Ολυμπιακής-Aegean να έχει προκύψει ένα πραγματικό ιδιωτικό μονοπώλιο που μπορεί να κερδοσκοπεί ανενόχλητα στις αερομεταφορές σε βάρος της οικονομίας και των πολιτών.

Κυβέρνηση και ΜΜΕ ενισχύουν τη συντεχνία των ιδιωτικών μονοπωλίων
Το εντυπωσιακό είναι ότι κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ενώ επιτίθενται κατά της υποτιθέμενης «συντεχνίας» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και κατά της «συντεχνίας», υποτίθεται, των ιδιοκτητών φορτηγών, δεν λένε λέξη αλλά αντίθετα, στηρίζουν και ενισχύουν τη «συντεχνία» του μονοπωλίου των αερομεταφορών και το ουσιαστικό μονοπώλιο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει συγκροτηθεί από την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.
Παντού και πάντα οι λεγόμενες «απελευθερώσεις των αγορών» και η «απελευθέρωση των τιμών» οδήγησαν και οδηγούν σε «καρτέλ» και τις τιμές στα ύψη!
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών οδηγεί στην παράδοση των δρόμων σε μεγάλες και στη συνέχεια πολυεθνικές εταιρείες, οδηγεί τελικά σε καρτέλ και θα οδηγήσει τα κόμιστρα στα ύψη, μέσα από τηναπελευθέρωσή τους.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και την κοινωνία για τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προχωρήσει, εν έτει 2010 στο ακραία αυταρχικό μέτρο της επίταξης των φορτηγών και της επιστράτευσης των ιδιοκτητών τους. Ένα τέτοιο μέτρο, αντί του διαλόγου, όχι μόνο είναι απαράδεκτο αλλά και θα αποδειχθεί αναποτελεσματικό και επικίνδυνο»

Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: