Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τα Κολέγια

 Οι άδειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε 30 κολέγια, στον άξονα των κατευθύνσεων της ΕΕ και με τις ευλογίες ΝΔ - ΛΑΟΣ, σφραγίζουν και με τη βούλα τα ιδιωτικά μαγαζιά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στους εμπόρους κάθε είδους πιστοποιητικών και σεμιναρίων, ώστε ο σπουδαστής, ο αυριανός εργαζόμενος, να ακριβοπληρώνει το χρυσωμένο χάπι της δια βίου εκμετάλλευσης. Να μετρά πιστοποιητικά και ώρες πρακτικής άσκησης - απλήρωτης εργασίας για να τον προτιμήσει το αφεντικό.
Ανοίγει όμως και η κερκόπορτα για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση των όποιων ψηγμάτων δημόσιας εκπαίδευσης, για να «ανταγωνίζονται» τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ΑΕ.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, να ορθώσουν μέτωπο ρήξης με την αγορά πτυχίων και ελπίδων, γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος. Να αποφασίσουν τώρα να ανατρέψουν την πολιτική που τους καταδικάζει στην αμορφωσιά και την εκμετάλλευση.
Η πραγματικά ανώτατη εκπαίδευση προϋποθέτει άλλη ανάπτυξη για την υπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, λαϊκή εξουσία και όχι την εξουσία των κεφαλαιοκρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: