Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Άνετος στα ημιτελικά ο Περικλής Ιακωβάκης.O Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης δείχνει ικανός να ανέβει πάλι στο βάθρο.

Γιάννης Ρήγας-www.sport.gr




Ο Περικλής Ιακωβάκης έδειξε από τα προκριματικά ότι είναι αποφασισμένος στην Βαρκελώνη να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Γκέτενμποργκ. Ο Πέρι τερμάτισε δεύτερος στη δεύτερη προκριματική σειρά των 400μ. εμπόδια, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση (49.49), εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Ο έλληνας πρωταθλητής ήταν πρώτος στο μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας, αλλά λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό ο βρετανός Ρις έκανε αντεπίθεση και πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού με 49.35. Στη γενική κατάταξη ο Ιακωβάκης σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο των προκριματικών.


Στην πρώτη προκριματική κούρσα, που συμμετείχε ο Σωτήρης Ιακωβάκης, ο έλληνας αθλητής κατετάγη δεύτερος, αλλά ακυρώθηκε, επειδή πέρασε με αντικανονικό τρόπο ένα εμπόδιο (το πόδι του πέρασε δίπλα από το εμπόδιο κατά την υπερπήδηση).. Η ελληνική ομάδα κατέθεσε ένσταση.

Ατυχος στάθηκε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος για 16 εκατοστά του δευτερολέπτου δεν πλασαρίστηκε στην πρώτη 16άδα των ημιτελικών. Ο έλληνας αθλητής αθλητής κατέλαβε την 4η θέση (51.25) στη σειρά του και κατετάγη 17ος στη γενική κατάταξη.

"Πήγα καλά, δεν πιέστηκα και προκρίθηκα εύκολα. Αύριο στα ημιτελικά είναι μια άλλη κούρσα. Εδώ θα είμαστε όλοι και θα δούμε πως θα πάει. Είχαν μείνει οι υπόλοιποι αθλητές στη σημερινή κούρσα αρκετά πίσω και για το λόγο αυτό χαλάρωσα στο τέλος και δεν πρόσεξα τον βρετανό που ερχόταν", δήλωσε ο Ιακωβάκης μετά τον αγώνα του.


Από την μεριά του ο Σωτήρης Ιακωβάκης τόνισε: "Ήμουν πολύ καλά, τερμάτισα 2ος και θα έκανα επίδοση κοντά στο ατομικό ρεκόρ μου (50.10), όταν ξαφνικά διαπίστωσα ότι με ακύρωσαν. Δεν ξέρω τι έγινε και, αν συνέβη κάτι, θα έγινε πιθανότατα σε ένα από τα πρώτα δύο εμπόδια. Θα γίνει ένσταση και θα δούμε".

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος επισήμανε: "Προσπάθησα, αλλά στο τέλος δεν είχα πολλές δυνάμεις. Ίσως φταίει η μέρα, δεν ξέρω. Είναι κρίμα να μείνω εκτός για μία θέση, γιατί τα ημιτελικά θα γίνουν βράδυ και οι συνθήκες θα ήταν καλύτερες για μένα από θέμα ζέστης, οπότε θα τα πήγαινα καλύτερα. Ήταν μια καλή εμπειρία και η πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών".




ΠΗΓΗ:WWW.SPORT.GR
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: