Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ - Τεράστιοι οι κίνδυνοι από την πετρελαιοκηλίδα.Με σύνταξη - αμοιβή φεύγει ο επικεφαλής της ΒΡ και πάει στη Ρωσία

 
Η κόλαση του Δάντη μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά σε αυτό που ζουν οι κάτοικοι των αμερικανικών νότιων επαρχιών, που τρεις μήνες τώρα αργοπεθαίνουν, εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η διαρροή στο κοίτασμα Μακόντο, στην πλατφόρμα DeepWater Horizon που εκμεταλλευόταν η ΒΡ.
Εκτός της καταστροφής περιβαλλοντικής και οικονομικής, εκατομμύρια κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι πλέον αντιμέτωποι με την τοξική μαύρη βροχή, μια βροχή προϊόν των φαινομένων και τροπικών καταιγίδων και των κυκλώνων, που μεταφέρει σταγονίδια πετρελαίου αλλά και τεράστιες ποσότητες χημικών εξαιρετικά τοξικών που χρησιμοποιούνται για την απορρύπανση. «Τα δελφίνια αιμορραγούν. Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις απορρύπανσης αλλά και όσοι εργάζονται και διαβιούν στις παράκτιες περιοχές εμφανίζουν πλέον εσωτερικές αιμορραγίες», θα δηλώσει στο δίκτυο Democracy Now o Mάρκ Κάουφμαν, στέλεχος της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής προστασίας των ΗΠΑ-ΕΡΑ, προσθέτοντας ότι τόσο η ΕΡΑ όσο και η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν το τι συμβαίνει στον Κόλπο και τις φονικές συνέπειές του στα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Προφανώς οι δηλώσεις αυτές του Κάουφμαν, αλλά και οι αποκαλύψεις για το έγκλημα της ΒΡ και το συνεχιζόμενο έγκλημα που συντελείται αποτελούν «εκστρατεία δαιμονοποίησης», για την οποία κατηγόρησε συλλήβδην ΜΜΕ, οργανώσεις, τους πάντες, ο Τόνι Χέιγουρντ διευθύνων σύμβουλος της BP που θα παραιτηθεί την 1η Οκτώβρη αποχωρώντας και από το Διοικητικό Συμβούλιο του πετρελαϊκού κολοσσού έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. Ο Χέιγουρντ ο οποίος ενδέχεται και «να μεταβεί στη Ρωσία για τις κοινές επιχειρήσεις της ΒΡ και ρωσικές πετρελαϊκές» φεύγει κερδισμένος, καθώς θα λαμβάνει εφ' εξής ετήσια σύνταξη 715.000 ευρώ, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Αντικαταστάτης του ο Μπομπ Ντάντλεϊ, ο οποίος έχει μάλιστα αναλάβει το συντονισμό των επιχειρήσεων καθαρισμού του Κόλπου του Μεξικού. Την ίδια ώρα η BP ανακοίνωσε ότι το κόστος για τη ΒΡ θα φτάσει τα 32,2 δισ. δολαρίων προ φόρων και για το λόγο αυτό σχεδιάζει να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία αξίας 30 δισ. δολαρίων.

 Πηγή :www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: