Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΡΟΔΟΣ.Ανακοίνωση – Καταγγελία: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ ΣΕ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ!!!


Η για χρόνια απαξίωση και κατρακύλα των Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις λιγότερο κι από 1 ευρώ την ημέρα έφερε αποτέλεσμα!
Μετά την οδηγία-πιλότο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπου ΓΣΕΕ και ΣΕΒ συμφώνησαν να μειώσουν τους μισθούς μας τουλάχιστον 6%, ήρθε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας (ΠΑΣΚΕ), οι συνομιλητές – καθοδηγητές δηλαδή της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚΡ και της πλειοψηφίας της Διοίκησης του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, να κάνει το «καθήκον» της και να τους μειώσει ακόμη παραπέρα με «αυξήσεις» για το 2011(!!)29 λεπτά και το 2012 27 λεπτά την ημέρα!

Αν η μηδενική αύξηση για το 2010 αποτελεί ουσιαστική μείωση στους μισθούς μας, μια και ο πληθωρισμός κινείται κοντά στο 6%, η αύξηση 1% το 2011 και 2012, είναι η οριστική καταδίκη για τον κάθε εργαζόμενο στα ξενοδοχεία όλης της χώρας.
Είναι επικίνδυνοι! Όσο κρατούν στα χέρια τους τη σφραγίδα στην Ομοσπονδία  και στο σωματείο τόσο βρωμίζουν με την υπογραφή τους την τιμή και την αξιοπρέπεια των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Δεν δίστασαν να συμφωνήσουν στην κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, δεν είχαν καμιά αντίρρηση στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τώρα ήρθε η ώρα να τελειώσουν με τις Συλλογικές Συμβάσεις. Γιατί Συλλογική Σύμβαση δίχως αυξήσεις είναι Συλλογική Καταστροφή για την εργατική τάξη.
Επικαλούνται μνημόνιο και τρόικα για να περάσουν στη συνείδησή μας ότι ήταν γραφτό να αυξήσουν τα κέρδη τους οι εργοδότες μέσα κι από τη μείωση των μισθών μας, που σημαίνει έκπτωση στην ίδια μας τη ζωή, την αδυναμία μας να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησαν τα ελλείμματα από την ασύδοτη δράση της πλουτοκρατίας.
Ψέματα συνάδελφοι! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΛΑΟΣ και τη στήριξη της ΝΔ ψήφισαν το μνημόνιο, γιατί δεν ήθελαν να ακουμπήσουν ούτε σεντ από τα παραφουσκωμένα σεντούκια των πλουτοκρατών που έκλεψαν το μόχθο της τάξης μας. ΗΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία με την υπογραφή μια τέτοιας Συλλογικής Σύμβασης αποδέχεται και επικροτεί το μνημόνιο. Άλλωστε όλο το τελευταίο διάστημα ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία καλλιέργησαν σκόπιμα άλλοτε την αναμονή κι άλλοτε την ηττοπάθεια για να βάλουν φρένο σε κάθε αντίδραση που θα χάλαγε τα σχέδια της κυβέρνησης να στηρίξει με την ΕΕ και το ΔΝΤ την αύξηση των κερδών των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων.
Για να διασφαλιστεί μάλιστα ότι κανένα ταξικό Συνδικάτο ή Ομοσπονδία δεν θα τολμήσει να διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ αύξηση, θα παρέμβει νομοθετικά ο Υπουργός Εργασίας απαγορεύοντας κάθε αύξηση πάνω απ’ ότι προβλέπει η επαίσχυντη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.
Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο μια χούφτα πλουτοκράτες, ολότελα άχρηστοι σε όλη τη διαδικασία της παραγωγής, να κουμαντάρουν μαζί με τα συνδικαλιστικά και πολιτικά τους τσιράκια το αν, πότε, τί και πόσο θα φάμε, στερώντας μας τη δουλειά, την υγεία, τη μόρφωσή, τον ελεύθερο χρόνο, τελικά την ίδια μας τη ζωή.
Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο!
Κανένα Σωματείο, στα χέρια των ξεπουλημένων κυβερνητικών-εργοδοτικών συνδικαλιστών!
Καταδίκη των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚΝΔΛΑΟΣ που ξεπουλάν την εργατική μας δύναμη όλο και φθηνότερα, μαζί με ανεργία, φτώχια, εξαθλίωση.
Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους βλέπουν την ρίζα του κακού σε δήθεν νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αθωώνοντας το βάρβαρο σύστημα στο οποίο άλλος παράγει κι άλλος κερδίζει.Τα βήματα που κάναμε με το ΠΑΜΕ να γίνουν άλματα, ξεπερνώντας και τον παραμικρό δισταγμό:
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ
Αντίσταση, διεκδίκηση, δράση
με προοπτική την κατάργηση της εκμετάλλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: