Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, σχετικά με τη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εργασίας, κ. Α. Λοβέρδου, για το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Σχετικά με τη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εργασίας, κ. Α. Λοβέρδου, για το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Εργασίας πανηγυρίζει δημόσια για την αποτυχία απορρόφησης, από το Υπουργείο του, του επιχειρησιακού προγράμματος ανθρώπινου δυναμικού, αφού παραδέχθηκε ότι απορροφήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια μόνο το 7,56%, όταν μέχρι το 2010 προϋπολογίζονταν να υλοποιηθεί το τετραπλάσιο ποσοστό (30%).

Τα προγράμματα κατάρτισης με βάση κουπόνια, που θα διατεθούν στους ανέργους, τα οποία έχουν εφαρμοστεί τα προηγούμενα χρόνια στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητάς τους, χωρίς να αυξήσουν την απασχόληση.

Η επανάληψη, εν μέσω έκτακτων συνθηκών οικονομικής κρίσης, των ίδιων προγραμμάτων επιδότησης των εργοδοτών - που εφάρμοζε ανελλιπώς και η Ν.Δ. - για τη δημιουργία ανακυκλούμενων, επισφαλών και προσωρινών θέσεων εργασίας δεν ωφελεί τους ανέργους και την απασχόληση αλλά την κερδοφορία των επιχειρήσεων που με αυτόν τον τρόπο μειώνουν τα κόστη τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι δημόσιοι και κοινοτικοί πόροι - ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της υψηλής ανεργίας - θα πρέπει να διατίθενται με βασικά και αποκλειστικά κριτήρια τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την οικονομική και κοινωνική στήριξη των ανέργων.

    21/7/2010                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: