Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εγκληματικές δράσεις Ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιριών στο Νότιο Σουδάν

Ερώτηση προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης,εκθέτοντας τις καταγγελίες για τα εγκλήματα των ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιρειών στο Σουδάν.
Πιο συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρει στην ερώτησή του:


«Τον Γενάρη του 2011 σχεδιάζεται, με την υποστήριξη και της ΕΕ, δημοψήφισμα στο Νότιο Σουδάν με στόχο την απόσχιση του νοτίου μέρους της χώρας. Σημαντικό ρόλο σε αυτούς τους σχεδιασμούς παίζουν μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες διάφορων χωρών.
Συγκεκριμένα υπάρχει καταγγελία ότι η Σουηδική εταιρία "Lundin Petroleum" συνδέθηκε με τη διευκόλυνση των ένοπλων δυνάμεων του Σουδάν σε εγκληματικές ενέργειες και στον εκτοπισμό τμήματος του πληθυσμού του Νοτίου Σουδάν για να εξασφαλιστεί ο έλεγχος των πετρελαϊκών κοιτασμάτων.
Εξακολουθεί το Συμβούλιο να στηρίζει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στο Νότιο Σουδάν; Πώς τοποθετείται σχετικά με τις καταγγελίες για τη δράση ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιριών στο Σουδάν;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: