Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΔΗΚΚΙ :Ανακοίνωση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ντροπής

Το σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, περιλαμβάνει ουσιαστικές αλλαγές σε βάρος των εργαζόμενων και συνταξιούχων στο δημόσιο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ενώ δεν αποκλείονται και νέες πιο βάρβαρες αλλαγές ανά διετία μετά το 2011.
Η κυβέρνηση της ντροπής καταργεί στην ουσία, εργασιακές κατακτήσεις ακόμη και των προπολεμικών χρόνων για να αποδείξει έτσι ότι, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι το χρέος αλλά η εκπλήρωση της νεοφιλελεύθερης φιλοσοφίας και στρατηγικής της.

Παρά του ότι το συμβούλιο επικρατείας , η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεχίζει την επεξεργασία του νομοσχεδίου, έκριναν ότι διατάξεις του νομοσχεδίου αντιμετωπίζουν συνταγματικά προβλήματα, το νομοσχέδιο εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και την επόμενη εβδομάδα θα πάει για ψήφιση. Η προσπάθεια δε της κυβέρνησης να μεταχειριστεί διαφορετικά τους εργαζόμενους, ανάλογα με το τομέα εργασίας τους, καθιστά αυτού του είδους τη μεταχείριση επαχθή και εντασσόμενη στο νέο μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει, πέραν του ότι προσπαθεί να διχάσει τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα εργαζομένων. Ενημερωτικά αναφέρουμε απόσπασμα της επιστολής προς τους G20 που απέστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου, για να καταδείξουμε το μέγεθος της υποκρισίας και του ψεύδους που χρησιμοποιούν για να μας πείσουν ότι τα μέτρα που παίρνονται είναι «για το καλό μας»». Στην επιστολή προς τους G20 αναγράφεται «...η πρόταση αυτή εξασφαλίζει ότι, δεν θα χρειαστεί ποτέ πια να διασώσουν οι φορολογούμενοι τις τράπεζες...».
Καλούμε δε, μέλη και φίλους , εργαζόμενους και συνταξιούχους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους συμμετέχοντας στους αγώνες για την ακύρωση του νομοσχεδίου και των μέτρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: