Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στις απεργιακές συγκέντρωσεις του ΠΑΜΕ

Στο Σύνταγμα

«Κίνδυνος θάνατος για το λαό και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, είναι το μνημόνιο, η πολιτική της κυβέρνησης, είναι η βία των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, είναι η βία που ασκούν δικαστές που πρακτορεύουν κυριολεκτικά τα συμφέρονται των εφοπλιστών.
Για το λαό σωτηρία είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση. Αυτό είναι σήμερα το κύριο καθήκον όλων μας».


Στο λιμάνι του Πειραιά

«Οι εργαζόμενοι που ήθελαν να ταξιδέψουν για λόγους τουριστικούς ή για τις δουλειές τους, έδειξαν σήμερα πνεύμα αλληλεγγύης και κατανόησης, ανθρωπιά και έδειξαν πολιτική πείρα, καθώς προτίμησαν να στηρίξουν την απεργία των ναυτεργατών, να μη φύγουν τα καράβια, να μείνουν στα σπίτια τους στη συντριπτική πλειοψηφία. Έτσι κατάφεραν να μην πέσουν στην παγίδα των εφοπλιστών που ήθελαν βία και αίμα στο λιμάνι, για να περάσουν στο λαό κλίμα τρομοκρατίας και φοβίας και να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα.
Δεν υπάρχει πιο ανθρωπιστικό κίνημα από το κίνημα των εργατοϋπαλλήλων για δουλειά, μισθούς, Παιδεία, Υγεία, ασφάλεια στη ζωή τους, προοπτική για το μέλλον. Είναι το πιο ανθρωπιστικό και με αυτή την έννοια το πιο ουσιαστικά φιλειρηνικό κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: