Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Π.Α.ΜΕ: Κεντρική Ομιλία Απεργιακής Συγκέντρωσης

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Νέες και νέοι,

Από το βήμα της σημερινής μας συγκέντρωσης χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζομένους, που κόντρα στον αποπροσανατολισμό, τα διλήμματα και την εργοδοτική τρομοκρατία έδωσαν και δίνουν τη μάχη της απεργίας.
Συμμεριζόμαστε την αγωνιά για το αν αύριο θα υπάρχει δουλειά, για το αν θα υπάρχουν λεφτά να πληρωθούν τα γραμμάτια, οι σπουδές των παιδιών τα νοσήλια για κάποια θεραπεία.

Χαιρετίζουμε τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες που από κοινού δίνουμε τη σημερινή απεργιακή μάχη. Συμμεριζόμαστε την αγωνιά τους να κρατήσουν τα μαγαζιά τους, να μπορέσουν να ζήσουν καλλιεργώντας την γη τους στριμωγμένοι από την ίδια πρέσα τις πολυεθνικές, τα μεγάλα καταστήματα, τα μονοπώλια.

Χαιρετίζουμε τους νέους και τις νέες, τους φοιτητές και σπουδαστές που με αυτοθυσία στέκονται μαζί μας στις απεργιακές φρουρές στις πύλες των εργοστασίων, στους καταπέλτες των καραβιών. Είναι τα παιδιά μας και τα αδέλφια μας, πονάμε και έχουμε τον ίδιο θυμό για όσα παράλογα και αντιεπιστημονικά μαθαίνουν, για την ανεργία που γεμίζει με απελπισία την ζωή τους , για την ζωή χωρίς δικαιώματα που τους ετοιμάζουν.
Χαιρετίζουμε τους απεργούς ναυτεργάτες που κόντρα σε θεούς και δαίμονες συνεχίζουν, χωρίς να υποκύπτουν στην τρομοκρατία των εφοπλιστών, στις φιλοεφοπλιστικές αποφάσεις των δικαστηρίων, στην ενεργοποίηση κρυφών και φανερών προβοκατόρικων μηχανισμών. Έχουμε το ίδιο ταξικό μίσος για τους εφοπλιστές που πολλαπλασιάζουν τον πλούτο και τα βαπόρια τους την ίδια ώρα που χρειάζονται συσσίτια για να ζήσουν οι οικογένειες των άνεργων ναυτεργατών.
Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συμμαχία με το ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ ισοπεδώνει κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και κοινωνικό μας δικαίωμα.
Μετατρέπουν σε Γολγοθά τις ζωές τις δικές μας, των παιδιών μας, των επόμενων γενιών με τα μέτρα που παίρνουν σήμερα και τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων που ετοιμάζουν να πάρουν τους επόμενους μήνες.
Το ίδιο κάνουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συμμαχία.
Τα μέτρα αυτά που παίρνονται στη χώρα μας και στις άλλες χώρες τις ευρωζώνης και σε κάθε καπιταλιστική χώρα, επιβεβαιώνουν αυτά που εμείς λέγαμε για τη σημερινή κατάσταση και όχι αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες του κεφαλαίου και των αστικών κομμάτων.
Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι είναι σε εξέλιξη μια βαθιά, ολόπλευρη καπιταλιστική κρίση. Μια κρίση που δεν προήλθε από τα γκόλντεν μπόις, τους κλέφτες, τα λαμόγια, τους βατοπεδινούς, όπως μας λέγανε και ορισμένοι βλακωδώς επιμένουν ακόμα.
Είναι σε εξέλιξη μια ακόμα καπιταλιστική κρίση που τη γέννησε η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής στους διάφορους κλάδους της Οικονομίας. Που τη γέννησαν τα τεράστια (νόμιμα κατ’ αυτούς) καπιταλιστικά υπερκέρδη.
Τα υπερκέρδη αυτά προσπαθούν σήμερα, με τα μέτρα που παίρνουν, να τα διαφυλάξουν, όχι μόνο για τώρα, αλλά να δημιουργήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία τα επόμενα χρόνια.
Για χάρη αυτών των κερδών χιλιάδες από εμάς ήδη δυσκολευόμαστε   να πληρώσουμε το ενοίκιο , τα γραμμάτια της τράπεζας, τους λογαριασμούς, της ΔΕΗ και του Ο.Τ.Ε τα φροντιστήρια των παιδιών τα φάρμακα που χρειαζόμαστε.
Η κατάσταση γίνεται τραγική για χιλιάδες εργατικές ,λαϊκές οικογένειες που οδηγούνται σε απόλυτη χειροτέρευση της ζωής τους και σε αδιέξοδο.

Και την ίδια ώρα υποτιμούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, προσπαθώντας να μας πείσουν, ότι τα μέτρα αυτά είναι μεν επώδυνα, αλλά είναι αναγκαία, ότι έτσι σώζουν την πατρίδα, σώζουν τις  συντάξεις. Και μάλιστα έχουν το θράσος να προσποιούνται τους πονεμένους που μας μαστιγώνουν.
Σώζουν την πατρίδα, ρίχνοντας το λαό της στην εξαθλίωση την νεολαία της  στον Καιάδα. Σώζουν τις συντάξεις καταργώντας τες και ταυτίζοντας το όριο θανάτου με το όριο συνταξιοδότησης.
Και για όποιον δεν πείθεται από αυτή την αισχρή προπαγάνδα υπάρχει η κατηγορία του εθνικού μειοδότη, του υπονομευτή του τουρισμού, και των θέσεων εργασίας.
Έχουν το θράσος, αυτοί που έχουν τα παιδιά μας άνεργα, να μας κατηγορούν για την ανεργία. Έχουν το θράσος, αυτοί που μας μειώνουν τους μισθούς και το επίδομα της αδείας να μας κατηγορούν για υπονομευτές του τουρισμού.
Κάνουν νόμο το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Κάνουν νόμο το έγκλημα της υφαρπαγής ενός μεγάλου μέρους των εισοδημάτων μας και οι κλέφτες κατηγορούν τα θύματά τους, γιατί αντιδρούν στην κλεψιά και ενάντια στους κλέφτες και στους εγκληματίες.
Σε αυτου του είδους την νομιμότητα για μια ακόμα φορά τους απαντάμε .ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ.
Είναι αδίστακτοι, υπηρέτες των συμφερόντων μιας χούφτας παρασίτων, μιας ελάχιστης πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Είναι και μέρα με την ημέρα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι για τους εργαζομένους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Για αυτό θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους στους καταπέλτες των καραβιών ,στις πύλες των εργοστάσιων ,στα αμφιθέατρα και στις πλατείες , στις καταλήψεις και στα συλλαλητήρια, σε έναν αγώνα μακροχρόνιο, επίμονο, σκληρό ,αποφασισμένους για όσες θυσίες χρειαστούν.
Γιατί έχουμε συναίσθηση ότι με μια απεργία δεν φέρνουμε τα πράγματα τούμπα, με ένα ντου στα σκαλοπάτια της βουλής δεν χαμπαρίζουν οι πολυεθνικές ,με δυο μολότοφ στις βιτρίνες των τραπεζών και στους κάδους των απορριμμάτων δεν κάμπτεται η αδιαλλαξία της εργοδοσίας, με μια συγκέντρωση δεν κάνει πίσω το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης , του Δ.Ν.Τ, των ηγεσιών της  Ν.Δ και του ΛΑΟΣ που απλόχερα δίνουν χέρι βοηθείας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Νέες και νέοι,
Το κεφάλαιο και η κυβέρνηση
υπολογίζουν, ότι επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ανήκουν στους μεγαλοκαπιταλιστές, που αρμέγοντας τους εργαζόμενους σιτίζουν όλα αυτά τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια, τους λεγόμενους μεγαλοδημοσιογράφους, που  ξερνούν χολή και δηλητήριο για το ΠΑΜΕ και τους αγώνες των εργαζομένων καθημερινά.
Υπολογίζουν, ότι επειδή έχουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και σε αρκετές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, με συνδικαλιστές που προσκυνάνε στον ίδιο θεό με αυτούς (δηλ. το κεφάλαιο και την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του), ότι θα καταφέρουν να μας κάνουν εμάς και τα παιδιά μας υπάκουα και φτηνά εργαλεία για τις μηχανές των καπιταλιστών..
Είναι γεγονός ότι άλλη θα ήταν η κατάσταση αν εδώ και χρόνια αν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν κρατούσαν αυτή την προδοτική στάση. Ακόμα και σήμερα άλλες θα ήταν οι δυνατότητες ανατροπής του αντιλαϊκού μνημονίου του αντιασφαλιστικού εκτρώματος αν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ηθελαν να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και την πολιτική της και όχι να πέσουν όσο γίνεται στα μαλακά .Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες, εγκληματικές και τίποτα δεν θα τους σώσει από την οργή της εργατικής τάξης.
Αλλά έστω και έτσι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Χωρίς όλους εμάς. Χωρίς την απόφασή μας να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας με συνεχή, αδιάκοπο αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα μαθαίνουμε, προετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε όσες θυσίες χρειαστούν, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε, να υποστούμε καμία θυσία για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.
Λογαριάζουν χωρίς το ΠΑΜΕ, που μέρα με τη μέρα κερδίζει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και γίνεται ο βασικός και αυθεντικός εκφραστής, καθοδηγητής και οργανωτής των αγώνων της εργατικής τάξης.
Το ΠΑΜΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Δεν μπορούν να μας σταματήσουν ούτε με την τρομοκρατία, ούτε με τη συκοφαντία και τις προβοκάτσιες.
Όσο αυτοί θα χτυπούν το ΠΑΜΕ, εμείς θα απαντάμε με δεκάδες νέες επιτροπές του ΠΑΜΕ, με επιτροπές των ταξικών συνδικάτων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονία.
Όσο θα προσπαθούν να μας απομονώσουν, τόσο ο κόσμος, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα αντιλαμβάνονται, ότι το ΠΑΜΕ είναι το αποκούμπι τους, θα πυκνώνουν τις γραμμές του και θα μαζικοποιούν τις εκδηλώσεις μας.
Τους υποσχόμαστε, ότι ακόμα και αν καταφέρουν με τους εκβιασμούς, τη βία και τον αποπροσανατολισμό να περάσουν τα αντιλαϊκά τους μέτρα, θα το πληρώσουν ακριβά.
Οι αγώνες μας, χάρη στη δράση του ΠΑΜΕ, αντί να αποκλιμακώνονται θεριεύουν παρά τους ελιγμούς και τις προσπάθειες εκτόνωσης από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και θα κλιμακωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με κάθε τρόπο και μορφή.
Όπως με τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνουμε μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στις 6 Ιούλη με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον Αγώνα».
Το μέτωπο των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικροβιοτεχνών και των εμπόρων, των φτωχών αγροτών, ενάντια στα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που μας καταδυναστεύουν, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, θα το χτίσουμε.
Το χτίζουμε και το δυναμώνουμε καθημερινά. Δυναμώνει με τους εργαζόμενους που εγκαταλείπουν αηδιασμένοι το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, γυρίζοντας την πλάτη στους πεμπτοφαλαγγίτες της ΓΣΕΕ, που ακόμη και τώρα κάνουν λόγο για μονομερή και μη αναπτυξιακά μέτρα. Λες και την περίοδο της ανάπτυξης ωφεληθήκαμε εμείς.
Το χτίζουμε μαζικοποιώντας τα ταξικά συνδικάτα, ενισχύοντας την κοινή μας δράση, τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους συμμάχους της.
Το χτίζουμε, κάνοντας πράξη το ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στους αγώνες μας, που και αποτελέσματα έχουν και την προοπτική για την απαλλαγή από το ζυγό των μονοπωλίων μας ανοίγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: