Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, στην Ολομέλεια του ΕΚ σχετικά με τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, με παρέμβασή του χθες κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, σχετικά με κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, ανέφερε τα εξής:


«Εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μαζί με αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και νέους απείργησαν και διαδήλωσαν σήμερα με το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις εναντία στα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλουν το κεφάλαιο, η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Όλο και περισσότεροι μπαίνουν στον αγώνα γιατί πείθονται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μόνον δεινά μπορεί να τους προσφέρει. Πείθονται ότι η ελπίδα βρίσκεται σε μια ανάπτυξη χωρίς εκμεταλλευτές.

Τα βάρβαρα μέτρα δεν νομιμοποιούνται στην συνείδηση του λαού όσο και αν το προσπαθήσουν τα φερέφωνα του κεφαλαίου και οι θιασώτες του ευρωμονόδρομου.

Η ΕΕ και η ΟΝΕ αποδείχτηκαν, όπως το ΚΚΕ έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή, δυνάστες των εργαζομένων και προστάτες της πλουτοκρατίας. Η δραστική, βίαια μείωση του λαϊκού εισοδήματος και η συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλους τους εργαζομένους στην ΕΕ που καλούνται να αναλάβουν τα βάρη της κρίσης.

Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι ούτε καινούργια, ούτε προσωρινά. Το μνημόνιο κατανόησης που καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση το αποδεικνύει. Αποτελούν βάναυση εφαρμογή της καπιταλιστικής ανάπτυξης που οδηγεί από κρίση σε κρίση. Αποσκοπούν στη διασφάλιση των κερδών της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας. Τα μέτρα λαμβάνονται βάση της Συνθήκης του Μάαστριχτ και εμπεριέχονται στις αντιλαϊκές στρατηγικές της Λισσαβόνας και της Ευρώπης 2020.

Υπάρχει λύση. Είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η απόρριψη των κομμάτων του κεφαλαίου και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Είναι η κλιμάκωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων για μια ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες αυτών που παράγουν τον πλούτο , για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία.

Αυτή την πορεία δεν μπορούν να την σταματήσουν ούτε οι προβοκάτσιες, ούτε οι εκβιασμοί σε βάρος του οργανωμένου μαζικού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: