Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Σάλπισαν ξεσηκωμό και στη Θεσσαλονίκη. Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, διαδήλωσαν και στη συμπρωτεύουσα


Η πορεία κατέληξε στην Αριστοτέλους

MotionTeam
Καμία ανοχή στην πολιτική της κυβέρνησης, καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Αυτό το μήνυμα διαδήλωσαν χθες το απόγευμα χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, αγρότες και φοιτητές, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην άγρια φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Από τη μεγάλη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στο κάλεσμα για εθνική συναίνεση ώστε να στηριχθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, απάντησαν επιλέγοντας το δρόμο της κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Πέτρος Τάτσης από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ξεκαθάρισμα της αγοράς από τις μικροεπιχειρήσεις που προωθείται με πρόσχημα την κρίση.
Στην άγρια επίθεση σε βάρος των εισοδημάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων μέσα και από το φορολογικό νομοσχέδιο, αναφέρθηκε ο Πέτρος Μυλωνάς, πρόεδρος του σωματείου της «ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ».
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιάννης Δελής, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. «Οι ευθύνες μας είναι ιστορικές. Κάθε μέρα που χάνεται στην οργάνωση της αντίστασης της εργατικής τάξης ευνοεί τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, της εργοδοσίας, της ΕΕ, στην επίθεσή τους», σημείωσε και κάλεσε τους εργαζόμενους να πείσουν για την αλήθεια της τάξης τους. Nα παλέψουν για ανάπτυξη της οικονομίας στηριγμένης στις δυνατότητες της χώρας και τις πραγματικές ανάγκες του εργαζόμενου λαού».
Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στην Αριστοτέλους. Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν κάτω από τα πανό και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, τα πανό της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ, σαλπίζοντας ξεσηκωμό. Με τα συνθήματα έδειχναν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο λαός: «Εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί, μας κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ», «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «Αγώνας ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική».


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: