Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

7 νεκροί-Ένοπλοι και βομβιστές επιτέθηκαν εναντίον του Αμερικανικού προξενείου στην Πεσαβάρ.

Ένοπλοι υποστηριζόμενοι από βομβιστές επιτέθηκαν σήμερα στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία.
Τέσσερις βόμβες πυροδοτήθηκαν στην περιοχή του προξενείου, το οποίο βρίσκεται κοντά σε στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα της επαρχίας των βορειοδυτικών Συνόρων.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και τους ενόπλους.
Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι επτά νεκροί (εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν Ταλιμπάν )και τρεις τραυματίες.

Την ευθύνη ανέλαβαν με ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, οι οποίοι απείλησαν με νέες επιθέσεις, ενώ χαρακτήρισαν το χτύπημα ως εκδίκηση για τις επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον τους.
«Έχουμε πει ήδη ότι έχουμε 2.800-3.000 φενταγίν βομβιστές αυτοκτονίας. Θα προβούμε και σε άλλες επιθέσεις. Θα στοχεύσουμε κάθε μέρος όπου υπάρχουν Αμερικανοί» είπε ο Αζάμ Ταρίκ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν του Πακιστάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το AFP.
«Είδα ενόπλους να επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο. Ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν εκτοξευτές ρουκετών. Αρχικά πυροβόλησαν εναντίον της φρουράς ασφαλείας στο φυλάκιο κοντά στο προξενείο και στη συνέχεια το ανατίναξαν», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής στο πρακτορείο Ρόιτερ.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πακιστάν επιβεβαίωσε ότι το προξενείο στην Πεσαβάρ δέχτηκε επίθεση.


 Πηγές:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια: