Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Το Ισραήλ απειλεί με νέα επιδρομή στη Γάζα


Το Ισραήλ απείλησε την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ότι θα εξαπολύσει μία νέα εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση αντιποίνων αν δεν σταματήσει η ρίψη ρουκετών κατά των εδαφών του.

"Αν η ρίψη ρουκετών κατά του Ισραήλ δεν σταματήσει, φαίνεται ότι θα αναγκαστούμε να ενισχύσουμε τη δράση μας κατά της Χαμάς", προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ.


"Δεν θα επιτρέψουμε να δούμε εκ νέου τρομοκρατημένα παιδιά στα καταφύγια και αυτό, τελικά, θα μας αναγκάσει να εξαπολύσουμε μία νέα στρατιωτική επιχείρηση", πρόσθεσε ο Σαλόμ.

"Ελπίζω να μπορέσουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, αλλά είναι μία από τις επιλογές που έχουμε, κι αν δεν έχουμε άλλη λύση, θα την χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον", υπογράμμισε.

Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας
με τουλάχιστον έξι πυραύλους στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, τραυματίζοντας τρία παιδιά, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς.

Αυτή η επιδρομή ακολούθησε τη ρίψη αρκετών παλαιστινιακών ρουκετών κατά του νότιου Ισραήλ, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: