Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

«Ενημερώνουν» στήνοντας ειδήσεις με ψέματα...ΜΕGA ΨΕΜΑΤΑ



Πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ προχτές. Καμπουράκης, Οικονομέας με συνδαιτυμόνες Σαραντάκο (δικός τους), Γ. Παπαχρήστο των «Νέων», Τ. Παπά της «Ελευθεροτυπίας» και Α. Σιδηροκαστρίτου της «ΕΣΠΡΕΣΟ». Ολίγον δηλαδή από το «αφάν κατέ» της αστικής δημοσιολογίας, κριτές των πάντων, κυριολεκτικά χωρίς αληθή κρίση, ή πιο σωστά συνειδητά σκόπιμα και στοχευμένα για να καλλιεργούν στην ψυχολογία των ανθρώπων του μόχθου την έχθρα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με ευαίσθητα ζητήματα όπως η υγεία. 
Είπε, λοιπόν, η κυρία του πάνελ ότι ασθενής στον Ευαγγελισμό, λόγω της κινητοποίησης των γιατρών, αναγκάστηκε να κάνει εξετάσεις σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, που τις πήγε στον Ευαγγελισμό για να τις δουν οι γιατροί όταν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. 

Και η κατακλείδα της επιφανούς δημοσιολόγου: Υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που κινητοποιούνται οι γιατροί και δεν ασχολούνται με τη θεραπεία των ασθενών; Ο Σαραντάκος συμπληρώνει πως πρόσφατα στις Σέρρες πέθανε μαθήτρια μετά από αυτοκινητικό δυστύχημα, επειδή δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου. Για να συμπληρώσει ο έτερος επιφανής δημοσιολόγος Γ. Παπαχρήστος ότι μπορεί να υπήρχαν 10 οδηγοί, αλλά άλλος να ήταν σε άδεια, άλλος σε ρεπό και οι υπόλοιποι ποιος ξέρει πού. 
Πολλά ψέματα μαζί οι άθλιοι, αφού κανείς από τους άλλους δεν πήρε το λόγο να ψελλίσει έστω στο τελευταίο με το ασθενοφόρο ότι πράγματι δεν υπήρχε οδηγός, αφού αυτό έβγαλε το ρεπορτάζ. Ψέμα λοιπόν από τον δημοσιολόγο των «Νέων». Αλλά αυτού του τύπου τη δημοσιογραφία υπηρετούν και προάγουν. Γιατί ξέρουν (ακόμη και αν δεν ξέρουν, ας μάθουν, τι σόι ρεπόρτερ είναι) ότι τα δημόσια νοσοκομεία δε δέχονται για τους ασθενείς τους ιατρικές εξετάσεις άλλων νοσοκομείων, πολύ περισσότερο ιδιωτικών. Είναι αρχή τους. 
Μέγα ψέμα, λοιπόν, και από την κυρία δημοσιολόγο. Αποσιώπηση απ' όλους της εκρηκτικής κατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία από την έλλειψη προσωπικού, τον ανεπαρκή ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, την τεράστια υποχρηματοδότησή τους από την πολιτική που προωθείται χρόνια τώρα από την ΕΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., που αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα και χώρο επενδύσεων. Για όλα φταίνε οι κακοί γιατροί (έχει και μερικούς τέτοιους, αλλά δεν μπορεί να τους παίρνει όλους η μπάλα) και νοσηλευτές.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: