Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Εξιτήριο πήρε το απόγευμα της Κυριακής από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Μ. Γλέζος.

Εξιτήριο πήρε το απόγευμα της Κυριακής από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Μ. Γλέζος, οποίος σε δήλωσή του ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του και ιδιαίτερα τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. 

Σε αυτή αναφέρει ότι αποδέχεται τη συγγνώμη που του εξέφρασαν εκπρόσωποι των αστυνομικών, αλλά τονίζει ότι τους ζητεί «τουλάχιστον από 'δώ και στο εξής, να καταγγέλλουν κάθε διαταγή η οποία τους στρέφει με παράνομο τρόπο εναντίον των πολιτών». 

«Οι ενέργειές τους επιβάλλεται να έχουν αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα. Αποδέχομαι, λοιπόν, τη συγγνώμη τους, ως απευθυνόμενη σε οποιονδήποτε πολίτη διαδηλώνει ειρηνικά για τα δικαιώματά του και όχι ειδικά στον Γλέζο», υπογραμμίζει. 

Επίσης, καλεί «σε συνάντηση και συζήτηση, δημόσια ή κατ' ιδίαν, τον αστυνομικό που με ψέκασε, για να έχω μια απάντηση στο ερώτημα: Γιατί το έκανε;».

Ο κ. Γλέζος λέει ακόμη ότι προσυπογράφει πλήρως «την έκκληση που διατύπωσε από τη στήλη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Θ. Τεγόπουλος για την άαμεση απαγόρευση της χρήσης δακρυγόνων εναντίον των πολιτών».

Και προσθέτει: «Τα ασφυξιογόνα αυτά χημικά όπλα, που απαγορεύονται στις διεθνείς συρράξεις, στη χώρα μας επιτρέπονται εναντίον του... εχθρού λαού, συνιστώντας γενικευμένη άσκηση τυφλής βίας. Και αν η τυφλή βία είναι μια φορά καταδικαστέα, τότε είναι πολλαπλά καταδικαστέα όταν ασκείται από όργανα της πολιτείας». 

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: