Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΑΚΕΛ-8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας το ΑΚΕΛ χαιρετίζει εγκάρδια και συγχαίρει θερμά όλες τις γυναίκες της Κύπρου, Ε/κύπριες, Τ/κύπριες, Μαρωνίτισσες, Αρμένησες και Λατίνες.
Το ΑΚΕΛ απευθύνει χαιρετισμό και προς όλες τις γυναίκες που μακριά από τις πατρίδες και τις οικογένειες τους ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

 Η φετινή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας συμπίπτει με τη πραγματοποίηση του 12ου Συνεδρίου της ΠΟΓΟ καθώς και με τα 60χρονα της ΠΟΔΓ-ΠΟΓΟ. Το ΑΚΕΛ συγχαίρει θερμά το γυναικείο κίνημα της ΠΟΓΟ και εύχεται καινούργιες επιτυχίες στην πάλη για τα δίκαια και τα δικαιώματα των γυναικών της Κύπρου.
 
Η θέση της κυπρίας γυναίκας έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε όλους τους τομείς. Τούτο είναι αποτέλεσμα κύρια των αγώνων και των διεκδικήσεων του γυναικείου κινήματος της χώρας μας. Η συμβολή της ΠΟΓΟ αλλά και του ευρύτερου Λαϊκού Κινήματος Αριστεράς στην αναβάθμιση της θέσης της κυπρίας γυναίκας ήταν και εξακολουθεί να είναι καθοριστική.
 
Η διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκό, προοδευτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι αγώνες του γυναικείου κινήματος της χώρας μας καθίστανται πιο αποτελεσματικοί και πιο αποδοτικοί. Από την άλλη η σταδιακή υλοποίηση του φιλολαϊκού κυβερνητικού προγράμματος στον ευρύτερο κοινωνικο-οικονομικό τομέα αλλά και στα θέματα που αφορούν ιδιαίτερα τον γυναικείο πληθυσμό εμπλουτίζει τις κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος και αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των κυπρίων γυναικών.
 
Το ΑΚΕΛ θα παραμείνει συνεπής και μαχητικός συναγωνιστής του γυναικείου κινήματος στην προώθηση των στόχων και των σκοπών του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: