Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

K.K.E -ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για τους απολυμένους εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας


Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Όπως είναι γνωστό, οι 4.500 μόνιμοι εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΟΑ), έχουν απολυθεί από τις 15 Δεκέμβρη του 2009 και από τότε παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς να τους έχει καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση, δεν προχωρούν οι διαδικασίες της πλήρους συνταξιοδότησης όσων συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις και οι διαδικασίες της μεταφοράς σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου όσων δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) στις οποίες να περιλαμβάνονται όλα όσα αναφέρονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και έχουν συμφωνηθεί με τους εργαζόμενους, που η κυβέρνηση είχε καταθέσει και υπογράψει στη Βουλή και την απέσυρε στις 19-02-2010.

Οι εργαζόμενοι είναι θύματα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ που έκλεισε την ΟΑ και παρέδωσε τον τομέα των Αερομεταφορών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, πολιτική στην οποία συμφώνησε και συμφωνεί πλήρως και η τωρινή κυβέρνηση, κάτι που αναγνώρισε και ο νέος ιδιοκτήτης της ΟΑ κ. Βγενόπουλος που ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Παπανδρέου. Παρά τις υποσχέσεις μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε απόγνωση να κινητοποιούνται, καταλαμβάνοντας το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί γιατί η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τους ψηφισμένους νόμους για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, σταματώντας τη συκοφαντία απέναντι τους.

Ο βουλευτής
Γιώργος Μαυρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: