Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Eσύ φοβάσαι την κρίση, αυτοί φοβούνται εσένα!


Όλοι στους δρόμους ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ



 Ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι στήνει αυτί ν‘ ακούσει τι θα πουν οι αγορές για την πρώτη δόση των σκληρών και άδικων μέτρων, ετοιμάζοντας ήδη τη δεύτερη και την τρίτη και χειρότερη, η πραγματική και βαθύτερη ανησυχία της είναι πώς τελικά θ‘ αντιδράσουν τα θύματα της πολιτικής της. 
Το σκηνικό μιας «καλής» κυβέρνησης που μάχεται για το συμφέρον της χώρας απέναντι σε μια Κομισιόν χωρίς ευαισθησίες, αρχίζει να μην είναι τόσο πειστικό όσο θα ήθελαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Όσο οι εξαναγκαστικές «θυσίες» είχαν στόχο τους «προνομιούχους» του δημόσιου τομέα, η κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιων μέτρων» έμοιαζε να πιάνει τόπο. Τώρα που ετοιμάζεται να θίξει ακόμα και τους μισθωτούς των 700 ευρώ και τους συνταξιούχους των 500 (με την αύξηση ΦΠΑ, φόρων στα καύσιμα, άνοδο πληθωρισμού και περικοπή 14ου -γιατί όχι και 13ου- μισθού και συντάξεων, πολλαπλασιασμό των ανέργων... ) η ανησυχία των κυβερνητικών επιτελείων για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 24/2 εντείνεται. 
Οι συνθήκες μπορεί ν‘ αποδειχθούν ευνοϊκές για μια απάντηση των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, που θα ξεπερνάει τις προβλέψεις των κυβερνώντων, της προδιαγραφές των συντηρητικών συνδικαλιστών και τις προσδοκίες των απλών ανθρώπων. Όσοι φοβούνται πραγματικά πως θα πληρώσουν την κρίση, αρχίζουν να νιώθουν ότι κάποιοι φοβούνται ακόμη περισσότερο τους ίδιους και τις αντιδράσεις τους.


Πηγή:"H εποχή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: