Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Αυτό που μας ετοιμάζουν δεν έχει προηγούμενο!

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας:
Μαζικά στην απεργία!

Γιατί αυτό που μας ετοιμάζουν δεν έχει προηγούμενο!
Χωρίς προσχήματα, ωμά και προκλητικά, τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και τα όργανά τους, ΕΕ και ΔΝΤ, ανακοινώνουν την έναρξη μιας καταιγιστικής αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης. Και αυτό που μας υπόσχονται είναι ένας εφιάλτης.  Ένα μέλλον φτώχειας, εξαθλίωσης, ανεργίας, ανασφάλειας.
·      Με τους μισθούς λεηλατημένους. Με τα επιδόματα καταργημένα ή κουτσουρεμένα. Με τους ληστρικούς φόρους να διαδέχονται ο ένας τον άλλο.
·      Με τις απολύσεις πλήρως απελευθερωμένες και τους ανέργους να στοιβάζονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες στις λίστες της ανεργίας.
·      Με τις συλλογικές συμβάσεις καταργημένες. Με τους εργαζόμενους να περιπλανιούνται από δουλειά σε δουλειά, τροφή στις ορέξεις του εκάστοτε εργοδότη, χωρίς δικαιώματα, με σκυμμένο το κεφάλι, να υπομένουν αδιαμαρτύρητα οτιδήποτε προστάζει το συμφέρον του κεφάλαιου.
·      Με το δικαίωμα στην ασφάλιση και την περίθαλψη κατακρεουργημένο. Όπου οι εργαζόμενοι θα πασχίζουν να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα προκειμένου να εξασφαλίσουν μερικά ψίχουλα για σύνταξη.
·      Με την έννοια της διεκδίκησης στο στόχαστρο, τους αγώνες υπό διωγμό και την κρατική τρομοκρατία σε έξαρση.

Γιατί απέναντί μας βρίσκεται όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας!
Έχοντας εξασφαλίσει την υποταγή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μαζί της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, έχοντας δέσει χειροπόδαρα όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας που για δεκαετίες τώρα αμειβόταν πλουσιοπάροχα ώστε να προωθεί και να εφαρμόζει τις αντιδραστικές πολιτικές που του υπαγόρευαν, σήμερα το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο απαιτεί ακόμη περισσότερα. Και αν οι ντόπιοι υπηρέτες του δεν έχουν τη διάθεση να τα υλοποιήσουν απειλεί να τα εφαρμόσει από μόνο του, χωρίς να τους ρωτήσει.
Αυτή είναι η «ισχυρή Ελλάδα» για την οποία καλούμασταν δεκαετίες τώρα να υποστούμε τη μια θυσία μετά την άλλη. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «περήφανης εξωτερικής πολιτικής» που υπηρέτησαν με συνέπεια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να ποια είναι η «εξασφάλιση» που μας παρείχε το αλυσόδεμα της χώρας στην ΕΕ.


Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Να αρνηθούμε αυτόν τον εφιαλτικό μονόδρομο! Να αντισταθούμε στα αντιδραστικά σχέδιά τους. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Να πούμε όχι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία! Να πούμε όχι στις αυταπάτες! Να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική που υποθήκευσε και εξακολουθεί να υποθηκεύει τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.
Και αυτό μόνο εμείς μπορούμε να το καταφέρουμε. Με την οργάνωση των αγώνων μας. Σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Με τη μαζική πάλη. Με απεργίες και διαδηλώσεις. Σε σύγκρουση με τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που, αντί να οργανώνει τους αγώνες, σπέρνει αυταπάτες και αναζητά πεδίο «συνεννόησης» με την κυβέρνηση και την αστική τάξη προκειμένου να ξεπουλήσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.
Να ανατρέψουμε το «Πρόγραμμα Σταθερότητας»!


·       Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας!
·       Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
·       οχι στη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή – Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων!
·       Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα ανεργίας!
Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: