Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Όλοι στην Απεργία 10 Φεβρουαρίο-Νέο Αριστερό Ρεύμα




Συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων, Προπύλαια 10.30 μ.μ.

Όλοι στους δρόμους! Αυτό είναι το κάλεσμα των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων και της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς, μετά και την εξαγγελία-διάγγελμα οικονομικής «χούντας» του πρωθυπουργού. Η Απεργία στις 10/2 αποκτά εκ των πραγμάτων χαρακτήρα απάντησης στη σφοδρή αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε. και κεφαλαίου, με την πλήρη συναίνεση της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ. Κρίκος στη μάχη αποτελεί η ανατροπή του «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», που συμπυκνώνει τα σχέδια της νεοφιλελεύθερης αντεργατικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.
Εκτός από την ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο τομέα και πολλές ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το ΠΑΜΕ, που έχουν κηρύξει απεργία στις 10/2, ήδη 33 πρωτοβάθμια σωματεία συντονίζονται στην Αθήνα, ενώ ανάλογες διαδικασίες εξελίσσονται και σε άλλες πόλεις. Στόχος του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι να συμβάλλουν με ένα άλλο, ταξικό περιεχόμενο στους αγώνες, σε μια νικηφόρα ταξική αγωνιστική ενότητα «από τα κάτω».
Η θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ αρνήθηκε να κηρύξει απεργία στις 10/2 σαν ανάγκη άμεσης μαζικής απάντησης στα μέτρα. Εξήγγειλε απεργία στις...24/2, προσπαθώντας να αποδυναμώσει την απεργία της Τετάρτης και να εντείνει τη διάσπαση ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, ώστε να μην υπάρξει πανεργατική και συντονισμένη μαζική απάντηση στην κυβέρνηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: