Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ, ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Πλημμύρησαν πάλι οι δρόμοι της Αθήνας, αλλά και των άλλων πόλεων σ’ ολόκληρη τη χώρα, από χιλιάδες απεργούς, εργαζόμενους και νεολαίους, κατά τη διαδήλωση της γενικής απεργίας της 15 του Δεκέμβρη. Αποδείχθηκε για άλλη μιά φορά, πως ο λαός, όποτε του δίνεται η δυνατότητα, και ανεξάρτητα από τους λόγους που αναγκάζουν την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ να προκηρύσσει – εαν και όποτε προκηρύσσει – απεργίες, βγαίνει μαζικά στο δρόμο, απεργεί, αγωνίζεται και διεκδικεί τα δίκια του, απέναντι στον εφιάλτη που προσπαθεί να του επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τους συμμάχους της, τη Ν.Δ., το ΛΑ.Ο.Σ., τις εκκολαπτώμενες πιθανές εφεδρείες («Δημοκρατική Συμμαχία»), το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα συνολικά, και τα ΜΜΕ, και βέβαια, τα αφεντικά τους, οι ιμπεριαλιστες της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ.
Κι αυτό, παρά το όργιο κρατικής τρομοκρατίας και εκφοβισμού, που στρέφεται ενάντιά του, και που το συναντήσαμε ξανά, στις 15 του Δεκέμβρη, με ΜΑΤ, χημικά, ασφαλίτες και μηχανοκίνητες ομάδες Δίας, με την επίθεση τους στα μπλοκ των διαδηλωτών, με την προσπάθεια να διαλυθεί η μεγάλη διαδήλωση, με την προσπάθεια να αποσυγκροτηθεί ο λαός, να διαλυθεί ο κόσμος, να σταματήσει να διαδηλώνει μαζικά κι αποφασιστικά, στους δρόμους της Αθήνας, κάτι που τόσο πολύ φοβίζει το σύστημα και τους πολιτικούς του εκφραστές.
Οι αγώνες του λαού, θα δυναμώσουν και θα φουντώσουν, παρά την ψήφιση των μέτρων επίθεσης στις συλλογικές συμβάσεις και στις εργασιακές σχέσεις, για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, παρά την ψήφιση των μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους των Δ.Ε.Κ.Ο., το ξεπούλημά τους, και τις απολύσεις που συνεπάγονται, μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, και να τα ακολουθήσουν και επόμενα. Δίπλα στην ακρίβεια, και τη μεγάλη ανεργία, στο πλαίσιο μιας επίθεσης που θα έχει και βάθος και μέλλον. Αλλά και που απαιτεί μιά ανάλογη αντίσταση!
Παρά το γεγονός πως ο δρόμος της αντίστασης θα’ ναι δύσκολος, παρά την ολοένα και πιό ξεδιάντροπη πορεία του επίσημου εργατοπατερικού συνδικαλισμού και τα ξεπουλήματά του, παρά τις τουφεκιές στον αέρα του ΠΑΜΕ και την απροθυμία του να οργανώσει μαζικούς αγώνες για την ανατροπή του μνημονίου και της πολιτικής του συστήματος, παρά την τρομοκρατία, ο λαός και οι εργαζόμενοι «επιμένουν» να αντιστέκονται και να αγωνίζονται. Οπως σήμερα, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι στον Τύπο, η νεολαία, οι κάτοικοι της Κερατέας. Οπως χθές, οι ναυτεργάτες ή ακόμα και οι φορτηγατζήδες. Αύριο, ολοένα και περισσότερα κομμάτια του λαού, θα μπαίνουν στον αγώνα και θα ανακαλύπτουν μέσα στο καμίνι του, συμμάχους κι αντιπάλους.
Μέσα από τη συγκρότηση πρωτοβουλιών αντίστασης σε χώρους δουλειάς και σε γειτονιές, μέσα από ένα μαζικό μέτωπο αντίστασης του λαού, να ανατρέψουμε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν!

Κάτω το Μνημόνιο και η αντιλαϊκή πολιτική!
Εξω η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.!
Με μαζικούς αγώνες λαού, εργαζόμενων και νεολαίας,
ν’ ανατραπεί η πολιτική του συστήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: