Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΣΓΟΥΡΟΣ-ΚΙΚΙΛΙΑΣ : ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΧΑΣΟΥΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 

WWW.ISKRA.GR

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ Β' ΓΥΡΟ... ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ «ΜΑΥΡΙΣΕΙ» Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

Του ΠΑΝΑΓΙΩΓΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Το 50%, περίπου, των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους είτεδεν προσήλθε στις κάλπες (απείχε) είτε ψήφισε άκυρο ή λευκό (περίπου 10%) την περασμένη Κυριακή!

Το 24% που μόλις μετά βίας συγκέντρωσε στον α' γύρο ο κυβερνητικός εκλεκτός Γ. Σγουρός, αντιπροσωπεύει, στην ουσία, μόνο το 12%, περίπου, του συνολικού εκλογικού σώματος, ενώ το 20,4% που έλαβε ο εκλεκτός του Α. ΣαμαράΒας. Κικίλιας μόνο το 10% περίπου!
Αυτό είναι το σημερινό κατάντημα των ποσοστών του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού, για τα οποία επαίρονταν, χωρίς αιδώ, τηνΚυριακή το βράδυ Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς.
Αν ο κόσμος της Αριστεράς –ανεξαρτήτως κεντρικών τοποθετήσεων-σύσσωμος δεν ψηφίσει, αντίθετακαταψηφίσει μαζικά και αποφασιστικά (άκυρο ή λευκό) την Κυριακή, τόσο τον Γ. Σγουρό όσο και τον Β. Κικίλια, τότε το πλήγμα που θα δεχθούν και οι δύο θα είναι βαρύτατο και ταπεινωτικό!


 Αν, επιπροσθέτως, πολίτες που ψήφισαν τον α΄ γύρο ψηφοδέλτια όπως αυτό του Γ. Δημαρά, είτε ακόμα τα ίδια τα ψηφοδέλτια του Γ. Σγουρού ή Β. Κικίλια, δεν ψηφίσουν στο β' γύρο Σγουρό ή Κικίλια, τότε αυτό που θα προκύψει από την κάλπη μπορεί να είναι πρωτοφανές και πρώτου μεγέθους έκπληξη!
Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί ο νικητής των περιφερειακών εκλογών στην Αττική, όποιος κι αν είναι, να βγει με ένα ποσοστό που θα αντιπροσωπεύει λιγότερο ή και πολύ λιγότερο του 20%των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους!
Με δυο λόγια, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχουμε μια εκλογή στην περιφέρεια πραγματικό «ρεζίλι», που στην ουσία θα αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ήττα και για τους δύο υποψηφίους και για τοκυρίαρχο πολιτικό σκηνικό, θα αναδεικνύει την κατάρρευση του συστήματος και θα κυοφορείμεγάλες πολιτικές μετεκλογικές εξελίξεις!
Γι' αυτό οι εκλογές δεν τελείωσαν για την Αριστερά,ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν στο β' γύρο αριστεροί υποψήφιοι.
Αντίθετα, συνεχίζονται!
Σύσσωμος ο κόσμος της Αριστεράς, σε περιφέρειες όπως η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία και Δήμουςόπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς, καλείται να «μαυρίσει» (άκυρο, λευκό) και τους δύο υποψηφίους, μαυρίζοντας στην ουσία τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις επιλογές τους.
Σύσσωμος ο κόσμος της Αριστεράς, επίσης, καλείται να δώσει τη μάχη για να πάρουν οι εκλεκτοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ όσο το δυνατόν λιγότερες ψήφους, λιγότερες και από αυτές που πήραν στον α' γύρο.
Μπορούμε να πείσουμε, για παράδειγμα, ένα κόσμο που έριξε στην κάλπη Σγουρό ή Κικίλια, ότι η ψήφος του ενθαρρύνει Γ. Παπανδρέου αλλά και Α. Σαμαρά σε ένα ακόμα πιο καταστροφικό δρόμο, με νέα ακόμα πιο επώδυνα και αδιέξοδα μέτρα!
Με δυο λόγια, μπορούμε να μετατρέψουμε τη «νίκη» των εκλεκτών ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ στο β' γύρο σε «πύρρειο νίκη», ώστε να μοιάζει περισσότερο με ήττα, αν όχι και «βατερλό»!

Πηγή : www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: