Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα της Λαϊκής Εξουσίας-Όσοι ψήφισαν πριν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ μπορούν σήμερα να «ακουμπήσουν» στο ΚΚΕ, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Όσοι ψήφισαν πριν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ μπορούν σήμερα να «ακουμπήσουν» στο ΚΚΕ, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Η κουβέντα δεν μπορεί να περιορίζεται στο σήμερα, πρέπει να πάει στο αύριο. Να απαντήσει ο λαός γιατί παλεύει καθημερινά, γιατί χάνει διαρκώς εν μέσω τόσου πλούτου, τέτοιας τεχνολογικής ανάπτυξης. Γιατί να τον ιδιοποιείται μια χούφτα ολιγαρχών; Γιατί να έχουμε πολιτικό σύστημα που τους υπηρετεί; Η απάντηση οδηγεί κατευθείαν στην κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Μπαίνει πλέον επιτακτικά το ζήτημα κοινωνικοποίησής τους, να απαντήσουμε με κεντρικό σχεδιασμό στην αναρχία της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Υπάρχουν πόροι, μέσα, έμπειρο επιστημονικό, τεχνικό κι εργατικό δυναμικό που σήμερα είναι άνεργοι ή ξενιτεύονται. Αναδεικνύεται η δυναμική, η στρατηγική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που προβάλλει το ΚΚΕ, η λαϊκή εξουσία, ο Σοσιαλισμός.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας χτες βράδυ σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς και τεχνικούς σε εκδήλωση στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.
Νωρίτερα το πρωί, ο Νίκος Σοφιανός είχε περιοδεύσει στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Βοτανικό. Επανέλαβε την πάγια θέση του Κόμματος για αστικές συγκοινωνίες ως δημόσιο, κοινωνικό αγαθό, αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Γενικότερα σημείωσε: «Ψήφος και αγώνας πρέπει να πάνε μαζί. Είναι ο μόνος δρόμος για να απαντήσουμε σε μια πολιτική, που τις συνέπειες της βαρβαρότητάς της υφίσταται ο λαός καθημερινά. Η μάχη είναι αναμφισβήτητα πολιτική. Εχει συμφέρον ένας κόσμος που προηγούμενα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, με την ψήφο του να διαμορφώσει ένα συσχετισμό που θα τον βρει στο πλευρό του την επομένη των εκλογών, έναν συσχετισμό που τον συμφέρει. Σκεφτείτε να είχαμε έναν άλλο συσχετισμό δύναμης, ένα χρόνο πριν στις εθνικές εκλογές. Αν ήταν ψηλότερα το ΚΚΕ, και το ΠΑΣΟΚ είχε οριακή αυτοδυναμία, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για το λαό. Τους τρομάζει η ψήφος στο ΚΚΕ, γιατί εμείς είμαστε απέναντί τους».


Το μεσημέρι μίλησε σε συγκέντρωση στα ΤΕΙ Αθήνας. Υπογράμμισε στους σπουδαστές και καθηγητές ότι κριτήριο ψήφου, υπερψήφισης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι και η εγκατάλειψη υποδομών - περιεχομένου σπουδών στα ΤΕΙ, οι ελλείψεις σε συγγράμματα - εργαστήρια, η ελλιπής κοινωνική μέριμνα, η κοροϊδία για επαγγελματικά δικαιώματα, την ώρα που η λεγόμενη αγορά, χρόνια τώρα σάρωσε όσα υπήρχαν, οι θυσίες που έκανε η λαϊκή οικογένεια για να σπουδάσει τα παιδιά της, οι αντιδραστικές αλλαγές στο εργασιακό και ασφαλιστικό, τα 40 χρόνια ασφάλισης για σύνταξη πείνας στο βαθύ γήρας. Κριτήριο ψήφου είναι και ο νόμος - πλαίσιο που φέρνει το ΠΑΣΟΚ για ένα Πανεπιστήμιο ΑΕ, η εξάπλωση, που καθιέρωσε, των ελαστικών μορφών εργασίας, με καταστρατήγηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: