Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Φονική επιδημία χολέρας με 138 νεκρούς και πάνω από 1.500 να έχουν προσβληθεί πλήττει την Αϊτή

Φονική επιδημία χολέρας με 138 νεκρούς και πάνω από 1.500 να έχουν προσβληθεί πλήττει την Αϊτή, στην οποία η διεθνής κοινότητα είχε υποσχεθεί μέσω Συνόδου Δωρητών του ΟΗΕ 5,3 δισ. δολάρια μέσα σε οκτώ μήνες.

Οι κακές υγειονομικές συνθήκες και κυρίως η έλλειψη καθαρού νερού είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει επιδημία επικίνδυνης χολέρας, η οποία έχει σκοτώσει δεκάδες μέχρι στιγμής στα βόρεια της πρωτεύουσας Πορτ Ο Πρενς. 

Ο πρόεδρος της χώρας Ρενέ Πρεβάλ δήλωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, ωστόσο αυτό που κυριαρχεί είναι ο φόβος ότι η επιδημία θα πλήξει σταδιακά τους καταυλισμούς όπου ακόμη στεγάζονται πρόχειρα χιλιάδες σεισμοπαθείς. Ο σεισμός του Ιανουαρίου σημειώνεται είχε σκοτώσει 250.000 ανθρώπους και είχε αφήσει άστεγους περίπου 1,5 εκατομμύριο. 

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία τα νοσοκομεία δεν έχουν την δυνατότητα να παρέχουν σωστή περίθαλψη στους αρρώστους, με εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν στοιβαχτεί στο πάρκινγκ μεγάλου νοσοκομείου - στην περιοχή Σαιν Μαρκ όπου εντοπίστηκε η πηγή της χολέρας. 

Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι εμετοί και διάρροια ενώ φαίνεται να πλήττονται περισσότερο οι νεαρές ηλικίες και οι ηλικιωμένοι. 


Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: