Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν προχθές στην Γαλλία, όπου πέραν των 3,5 εκ. ανθρώπων εξέφρασαν την κάθετη αντίθεση τους για την «Μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού» . Συνδικάτα, μαθητές, φοιτητές και το σύνολο του Γαλλικού λαού έστειλαν βροντερό μήνυμα κατά της νεοφιλελεύθερης και αντιεργατικής μεταρρύθμισης των συντάξεων που προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από το 60ο στο 62ο και της πλήρους συνταξιοδότησης από το 65ο στο 67ο.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ επ’ αφορμής των μαζικών κινητοποιήσεων εκφράζει την αμέριστη στήριξη και διεθνιστική αλληλεγγύη στους αγώνες του Γαλλικού λαού ενάντια στην απαράδεκτη μεταρρύθμιση της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης.

Ως ΕΔΟΝ εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την κάθετη-έντονη διαφωνία μας στην πρόσφατη επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης και στην Κύπρο όπου δυστυχώς ετσιθελικά οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ παραγνώρισαν την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθηγητών και ταυτόχρονα το πάγιο αίτημα της Κυπριακής νεολαίας για μη επέκταση του ορίου από το 60ο έτος στο 63ο έτος στον τομέα της εκπαίδευσης. Δυστυχώς οι προσπάθειες των πρωτεργατών της επέκτασης του ορίου αγνόησαν πλήρως την δέσμευση και το συμβόλαιο τιμής του Προέδρου Δ. Χριστόφια προς τον λαό για την μη επέκταση και την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Είναι πραγματικά τραγελαφικό ο ΔΗΣΥ καθημερινά να τοποθετείται και να διατυμπανίζει από την μια πως κόπτεται για το πρόβλημα της ανεργίας και από την άλλη να προωθεί τις νεοφιλελεύθερες και αντινεανικές πολιτικές που πλήττουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα την νεολαία, όπου την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία.

Η ΕΔΟΝ και η νεολαία διερωτώνται πραγματικά ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Της νέας γενιάς ή του μεγάλου κεφαλαίου; Η απάντηση βάση και των πολιτικών που ακολουθούν είναι απλή και ξεκάθαρη. Στόχος τους είναι ο άνθρωπος να εργάζεται μέχρι τα βαθιά γηρατειά, αυξάνοντας παράλληλα την ανεργία ανάμεσα στην νέα γενιά. Γι’ αυτό και ο κυπριακός λαός με την νεολαία κρίνει και βλέπει ποιοι εξυπηρετούν τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας.

Τέλος, καλούμε την νεολαία και τον κυπριακό λαό στο σύνολο του να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα ενάντια στους ζημιογόνους σχεδιασμούς και τις προσπάθειες που στόχο έχουν την υποθήκευση του μέλλοντος της νέας γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: