Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει! Με ανακοίνωσή του το ΚΣ της ΚΝΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας

Από τις διαδηλώσεις στη χώρα μας ενάντια στην απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας


Την αλληλεγγύη της στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας εκφράζει η ΚΝΕ με ανακοίνωση τουΓραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Με αφορμή τη νέα δίωξη σε βάρος της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας η ΚΝΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συντρόφους από την ΚΕΝ Τσεχίας και σε όλους τους Τσέχους κομμουνιστές. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια που η συγκεκριμένη Οργάνωση αντιμετωπίζει αντικομμουνιστική επίθεση, αυτή τη φορά με τη μορφή προσφυγής στη δικαιοσύνη. Η προσφυγή, που ασκήθηκε από γνωστούς αντικομμουνιστές πολιτικούς της Τσεχίας, βασίστηκε στο οπλοστάσιο του τσέχικου ποινικού κώδικα, που προβλέπει ποινή για το αδίκημα της "άρνησης, αμφισβήτησης, συμφωνίας και δικαιολόγησης γενοκτονίας" και στηρίχτηκε στο γεγονός πως η ΚΕΝ Τσεχίας αποκάλυψε το παρασκήνιο της υπόθεσης "Κατίν", της δολοφονίας των Πολωνών το 1940, που, ενώ ήταν αποτέλεσμα ναζιστικής έμπνευσης, αποδόθηκε σκόπιμα στην ηγεσία της ΕΣΣΔ, με επικεφαλής τον Ι. Στάλιν.

Το γεγονός αυτό προστίθεται σε μια σειρά από αντικομμουνιστικές επιθέσεις, μετά την απαγόρευση της δράσης της ΚΕΝ πριν 4 χρόνια, γιατί δήλωνε ανοιχτά στο πρόγραμμά της πως παλεύει για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και το σοσιαλισμό. Πρόκειται για συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική στόχευση, κομμάτι μιας γενικότερης αντικομμουνιστικής εκστρατείας της ΕΕ και των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου, με ιδιαίτερη έξαρση στις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Ερχεται σε συνέχεια του αντιδραστικού ψηφίσματος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον εξτρεμισμό. Ολες αυτές οι ενέργειες στόχο έχουν την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και γενικότερα της δράσης των κομμουνιστών, τη διαστρέβλωση της ιστορίας, την αμαύρωση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Τέτοιου είδους επιθέσεις, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, φανερώνουν τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού, αποδεικνύουν ποιος είναι ο εχθρός για την άρχουσα τάξη. Γιατί, όσο αυξάνεται η επίθεση του κεφαλαίου στη ζωή της εργατικής τάξης και της νεολαίας, τόσο αναγκαίο γίνεται γι' αυτό να εξαλειφθεί ο "κομμουνιστικός κίνδυνος", προκειμένου να διασφαλισθεί η κυριαρχία της αστικής τάξης.
Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει! Η ΚΝΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην ΚΕΝ Τσεχίας και θα βρίσκεται στο πλευρό της για να αποκρουστεί η τρομοκρατία και η απόπειρα ποινικοποίησης της δράσης των νέων κομμουνιστών».

Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: