Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση από ΕΕΚ-τροτσκιστές Λιβαδειάς


Τραμπουκικός, αντεργατικός σχεδιασμός από μέρους της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λεβαδιάς εναντίoν συνδικαλιστών του συνεταιρισμού.
Με ψευδείς κατηγορίες, και συμπεριφορά επιστατών παλιών τσιφλικάδων, απέλυσαν τον πρόεδρο του σωματείου που διεκδικούσε τα δεδουλευμένα των εργατών, (η υπόθεση εκδικάζετε στην Λιβαδειά 23/9/10).
Συνεχίζοντας την ιδία τακτική τώρα παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο τις εργάτριες, Στρου Βασιλική και Μπαφινα Παναγιουλα, γιατί διεκδικούσαν τους μισθούς ενός χρόνου και με την συμμετοχή τους στο ΔΣ συμπαραστέκονται στον απολυμένο πρόεδρο.

Την παρασκευή δε στης 17/9 έστειλαν τις εργαζόμενες συνδικαλίστριες για δουλεία σε χώρο που δεν πληρούσε καμία ασφάλεια γι αυτές. Χρειάστηκε η παρέμβαση του ΕΚ Λιβαδειάς μαζί με την τεχνική και υγειονομική επιθεώρηση εργασίας, που καλώντας την αστυνομία σταμάτησαν την εργασία στον συγκεκριμένο χώρο.
Η διοικήσεις του συνεταιρισμού αφού υλοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια, πολιτικά προγράμματα εμπνευσμένα από την ΕΕ, που προωθούσαν οι ντίλερ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με στόχο να καταστρέψουν το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα, χρησιμοποίησαν τους συνεταιρισμούς για της μικροπολιτικές σκοπιμότητες της εκλογικής πελατείας και των δυο κομμάτων αφήνοντας έτσι απροστάτευτους στις ορέξεις των ιδιωτών τους αγρότες. Χάρισαν, αφήνοντας το έδαφος στους εμπόρους να γιγαντωθούν εκμεταλλευόμενοι την αγροτιά που ατομικά δεν μπορούσε να αντιδράσει . Τώρα για να τελειώσουν το έργο τους, δημιουργούν όλες τις συνθήκες για να ύπαρξη σύγκρουση με τους εργάτες, ώστε να μην μπορέσουν να μαζέψουν ούτε κιλό από το βαμβάκι που μαζεύετε στους κάμπους.
Πρέπει τώρα άμεσα οι εργάτες του συνεταιρισμού μαζί με αγρότες της περιφέρειας Λιβαδειάς να αντιδράσουν καταλαμβάνοντας τα γραφεία της διεύθυνσης της ΕΑΣ, να φωνάξουν λογιστές της εμπιστοσύνης τους και να ελέγξουν τα βιβλία του συνεταιρισμού, ώστε να στραφούν κατά παντός υπευθύνου για την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκετε ο συνεταιρισμός.
Να προχωρήσουν σε λειτουργία του συνεταιρισμού με νέα διοίκηση που θα εκλεγεί σε μαζική γενική συνέλευση των συνεταιρισμένων αγροτών, αποκλείοντας όλους αυτούς που τον ζημίωσαν.
Να συμπαρασταθούν στις δίκες των εργατών απαιτώντας να καθίσουν στο σκαμνί οι πραγματικοί υπαίτιοι.
Να εξοφληθούν τα χρωστούμενα στους εργάτες που με την δική τους βοήθεια μπορεί να ξαναρχίσει να λειτουργεί το εκκοκκιστήριο.

ΕΕΚ-τροτσκιστές Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: