Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Σχέδια διαρκείας ενάντια στο λαό...

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ !

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πούμε, είναι «διαβασμένο» αυτό το κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο υποτίθεται πως περνάει από εξετάσεις την κυβέρνηση αυτές τις μέρες για όλα αυτά που έχουν προσυμφωνήσει. Σαν έτοιμο από καιρό να παρέμβει στην ελληνική οικονομία.
Μεταξύ άλλων, έχει άποψη και θέσεις: Για την αγορά ενέργειας, το χονδρεμπόριο, το εμπόριο τροφίμων, τις άδειες στις λαϊκές αγορές, τις αποκρατικοποιήσεις, τις δαπάνες Υγείας του Δημοσίου...
Δε μιλάμε για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα, τις απόψεις του άλλωστε τις είδαμε ...να θεσμοθετούνται στις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει διατυπώσει κάποια άποψη για το τι ώρα θα κοιμόμαστε, για το αν θα κοιμόμαστε, τι ώρες θα τρώμε και γενικώς για τις καθημερινές μας λειτουργίες.
Αυτές φαίνεται τις κρατάει για την ... τρίτη (και κάθε άλλο παρά τελευταία) εκταμίευση του περίφημου δανείου που προβλέπει το Μνημόνιο.
Εννοείται ότι θα υλοποιηθούν τάχιστα με Προεδρικά Διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ αν δε συμμορφωθούμε θα έχουμε τα γνωστά: Επίταξη και επιστράτευση.
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ δεν πάνε πίσω από εξυπνάδα και εφευρετικότητα, όταν πρόκειται να υλοποιήσουν αντιλαϊκές κατευθύνσεις.
Αυτό δε που σκέφθηκαν είναι πραγματικά ευφυές: Αντί να πουλήσουν τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες, θα πουλήσουν, λέει, την ίδια την παραγόμενη ενέργεια από τη ΔΕΗ.
Στη συνέχεια, βέβαια, οι ιδιώτες θα πουλάνε αυτήν την ενέργεια στους ...καταναλωτές, δηλαδή σε εμάς! Εξαιρετική σκέψη...
Ετσι, λοιπόν, ούτε παραγωγικά έξοδα θα έχουν, ούτε θα πολυσκοτίζονται με εργοστάσια. Απλά θα βάλουν ένα ακόμη καπέλο στο ρεύμα που φυσικά εμείς θα πληρώσουμε μια και μας κάνουν τη χάρη να μας ηλεκτροδοτούν.
 Κι αυτό λέγεται «απελευθέρωση της αγοράς»! Η οποία - σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη - οδηγεί στη μείωση των τιμών και την ευτυχία των ανθρώπων.

 Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: