Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την κατάπτυστη συμφωνία ΣΕΒ – ΓΣΕΕ για τη σύμβαση


Καταγγέλλουμε την εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά η πέμπτη φάλαγγα των κεφαλαιοκρατών στο εργατικό κίνημα. Η σύμβαση που υπέγραψε, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους, είναι σύμφωνη με την αξίωση των βιομηχάνων για μείωση των μισθών. Τα περί εξασφάλισης του 13ου και 14ου μισθού αποτελούν εμπαιγμό, αφού έχουν ήδη εξανεμιστεί από την ακρίβεια, την φοροεπιδρομή και την δραστική περικοπή των κοινωνικών δαπανών.
Οι εργαζόμενοι έχουν άμεση ανάγκη και όφελος να απορρίψουν εξολοκλήρου την κατάπτυστη συμφωνία ΣΕΒ - ΓΣΕΕ και να συστρατευθούν με τις ταξικές εργατικές δυνάμεις στην πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, για μέτρα που θα προστατεύσουν την ζωή των οικογενειών τους από τις συνέπειες του μνημονίου.
Την κρίση πρέπει να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι οι εργαζόμενοι. Καμία εργασιακή ειρήνη. Πόλεμος εργατικός - λαϊκός στον πόλεμο που έχουν κηρύξει η πλουτοκρατία μαζί με την κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο για την ανατροπή του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: