Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΝ σχετικά με την προωθούμενη εξαγορά του μεριδίου του δημοσίου στην ΑΤΕ από την τράπεζα Πειραιώς

Η προωθούμενη εξαγορά του 77,35% της Αγροτικής Τράπεζας από την τράπεζα Πειραιώς, με τις ευλογίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μόνο η θυσία μιας από τις τελευταίες δημόσιες τράπεζες στο βωμό της διασφάλισης της κερδοφορίας του ληστρικού τραπεζικού κεφαλαίου. Ανατινάζει το ίδιο το μέλλον της αγροτικής οικονομίας στη χώρα.
Στη σημερινή περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα αγροτικά νοικοκυριά παραδίδονται αλυσοδεμένα στην ασυδοσία του τραπεζικού κεφαλαίου.
Η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της διακίνησης αγροτικών προϊόντων σε ελάχιστα χέρια και ο απόλυτος έλεγχος της αγροτικής οικονομίας από τα τραπεζικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι το πολιτικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ που αποκαλύπτεται περίτρανα πίσω από τη διάτρητη εξαγγελία του «αγρότη στο επίκεντρο της πράσινης ανάπτυξης»
Μήπως το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου της ΑΤΕ είχε δρομολογηθεί με την μετακίνηση του πρώην στελέχους της Τράπεζας Πειραιώς κ. Παντελάκη στη θέση του διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας;
Ο «γάμος» της ΑΤΕ με το τραπεζικό κεφάλαιο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας χτες, έχει κιόλας αποδώσει καρπούς. Για την ακρίβεια τερατογενέσεις. Οι δρομολογημένες «πράσινες» μπίζνες με την αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, η κερδοσκοπία με ενέχυρο τις αγροτικές ενισχύσεις,  η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση και των τελευταίων συνεταιριστικών επιχειρήσεων, είναι μερικά μόνο από τα δείγματα της πιο άγριας καπιταλιστικής επιδρομής που συντελείται σε βάρος των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης της χώρας.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας του αγροτικού κινήματος για να μη μπει η οριστική ταφόπλακα στην αγροτική  παραγωγή και τους μικρομεσαίους αγρότες. Για να ακυρωθεί η αντιαγροτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική έξοδο από την κρίση, με τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας και την ανόρθωση της υπαίθρου.
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: