Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ- Και εμπλοκή Ξυνίδη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου;


Και εμπλοκή Ξυνίδη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου;

thumb
Πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να καλέσουν τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου οι βουλευτές της Ν.Δ., μετά τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής της Κυριακής» για εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η λιμενική επιτροπή του Λάγος, στην οποία συμμετείχε ο κ. Ξυνίδης, εκλήθη στις 2 Απριλίου 2001 να λάβει θέση για τον αποχαρακτηρισμό τμήματος της χερσαίας ζώνης. Η λιμενική επιτροπή με την ψήφο του κ. Ξυνίδη αποφάσισε ομόφωνα τον αποχαρακτηρισμό δύο τμημάτων τα οποία αποδίδονται στη Μονή. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως «στους προτεινόμενους προς αποχαρακτηρισμό χώρους δεν υφίστανται λιμενικά έργα, ούτε προβλέπεται στο ορατό μέλλον να εκτελεστούν τέτοια».

Εκτιμάται ότι αυτή η απόφαση υπήρξε μία από τις πρώτες πρακτικές νίκες της Μονής, αφού -πέρα από τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου- κατεγράφη σε πράξεις της διοίκησης η ιδιοκτησία επί της νησίδος της λίμνης Βιστωνίδας.
Σύμφωνα με την «ΚτΚ» για να περατωθεί διοικητικά η διαδικασία αμφισβήτησης της κυριότητας της λίμνης και των πέριξ εκτάσεων απαιτήθηκαν δύο πρωτόκολλα παράδοσης -παραλαβής μεταξύ δημοσίου και Μονής.
Ο κ. Ξυνίδης από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η ανάδειξη του θέματος σχετίζεται με εκβιασμό που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε στην Ξάνθη, μεταξύ της κατάθεσης και της ψήφισης του “Καλλικράτη”, προκειμένου να υπαναχωρήσει από την άποψή του για την πρωτεύουσα του Δήμου Αβδήρων.
Και αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
«Κάποιοι είπαν ότι θα “με τελειώσουν” μέσω των μαντατοφόρων τους που μ' επισκέφτηκαν, με ένα θέμα που έχει αποτελέσει τον κύριο προσωπικό μου αγώνα, αλλά και της οικογένειάς μου, με τεράστιο κόστος, αλλά και κοινωνική αναγνώριση και επιβράβευση. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ με κανέναν και για κανέναν λόγο την πολιτική και προσωπική μου αυτονομία. Αν αλλιώς είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα δικό τους πρόβλημα».

Πηγή:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: