Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Παράσταση διαμαρτυρίας και πικετοφορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πολωνική Πρεσβεία για την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων

Την Τρίτη 8 Ιούνη η πολωνική κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ τον αντικομμουνιστικό νόμο που προβλέπει την απαγόρευσητων κομμουνιστικών συμβόλων.

Komunistyczna Partia Polski



Ο νόμος αυτός κινείται στην κατεύθυνση αμαύρωσης της Ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, της διαστρέβλωσης της Ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού, ενώ βάζει και νέα εμπόδια στη δράση του ΚΚ Πολωνίας. Όχι τυχαία ο σχεδιασμός αυτός πραγματοποιείται σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η οποία δείχνει τα όρια του συστήματος και την αναγκαιότητας της ανατροπής του.
Την Τρίτη 8 Ιούνη το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία διαμαρτυρίας για τα αντικομμουνιστικά μέτρα και αλληλεγγύης προς το ΚΚ Πολωνίας, που θα καταλήξει στις 10.30 στην Πολωνική Πρεσβεία στην Αθήνα (οδός Χρυσανθέμων 22, Παλαιό Ψυχικό 15452), όπου θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας.

Ανάλογες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες χώρες, μετά από έκκληση της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: