Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αποχές και κινητοποιήσεις


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κλάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και ελεύθερων επαγγελματιών που διαμαρτύρονται για τα φορολογικά μέτρα και τιςεισοδηματικές περικοπές.
 Αποχές
Δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητέςαπέχουν από τα καθήκοντά τους για δεύτερη ημέρα, αντιδρώντας στη ρύθμιση για επιβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Η αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, όπως και των συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου που διαμαρτύρονται για την υπαγωγή των συμβολαιογραφικών υπηρεσιών σε καθεστώς ΦΠΑ 21%.
Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών και Πειραιώς, καθώς η χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλουαπέβη άκαρπη. Οι γιατροί διεκδικούν μεταξύ άλλων άμεση καταβολή δεδουλευμένων, προσλήψεις και να μην περιοριστούν οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία.

Κίνδυνος ακινητοποίησης των πλοίων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ακινητοποιημένα κινδυνεύουν να μείνουν τα πλοία στα λιμάνια τις χώρας κατά την διάρκεια των πασχαλινών διακοπών μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για την μεγάλη αύξηση της ειδικής φορολογίας τωνναυτικών. Επίσης, διαμαρτύρεται και για την άρνηση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας σε νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.
Η ΠΝΟ με εξώδικό της καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα νέα μέτρα που αυξάνουν την ειδική φορολόγηση των ναυτικών σε 6% (από 1%) για τα κατώτερα πληρώματα και σε 9% (από 3%) για τους αξιωματικούς.
Αν η ρύθμιση δεν αλλάξει, η 
ΠΝΟ ενημερώνει την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ακινητοποιώντας τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Στάση εργασίας από τους υπαλλήλους στους ΟΤΑ

Στάση εργασίας την Τρίτη 30 Μαρτίου έκανα από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης), σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις
 και ένα νέο μισθολόγιο, δίκαιο φορολογικό σύστημα, καθώς και πλήρη, μόνιμη και ενιαία σταθερή εργασία. Επίσης ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου και για ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πορεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα έκαναν στις 10 το πρωί αδιόριστοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.
Πηγή: ΝΕΤ 105,8

Δεν υπάρχουν σχόλια: