Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Σταύρου Ευαγόρου για 1.- Αρχιεπίσκοπο, 2.- Αντιδράσεις ΔΗΣΥ για την Οικονομική Πολιτική της Κυβέρνησης και 3.-Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Ημερομηνία Έκδοσης: Μάρτιος 24, 2010


1.     Με δεδομένο το σεβασμό στο θεσμό του Αρχιεπισκόπου το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη απαρέσκειά του για τους χαρακτηρισμούς που ο Αρχιεπίσκοπος εξαπέλυσε κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή η επίθεση συνιστά ασέβεια προς τον ίδιο το θεσμό του προέδρου και πλήττει συνολικότερα τους θεσμούς. 
Η επίθεση του Αρχιεπισκόπου γίνεται και σε μια εντελώς ακατάλληλη θρησκευτική συγκυρία, λίγες μόνο μέρες πριν το Πάσχα, σε μια περίοδο κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος έπρεπε με μεγαλύτερη ένταση να κηρύττει την Αγάπη. Επί της ουσίας καλούμε τον Αρχιεπίσκοπο να προσέλθει με σοβαρότητα σε ένα διάλογο με την κυβέρνηση για να ρυθμιστεί το ζήτημα των οφειλών της εκκλησίας προς το κράτος. Η εκκλησία έχει υποχρέωση να καταβάλλει φόρους για την επιχειρηματική της δραστηριότητα. 

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο Αρχιεπίσκοπος εξού και στο παρελθόν εισήλθε σε διάλογο με το κράτος για το διακανονισμό των οφειλών της εκκλησίας, πράγμα που αρνείται να κάνει τώρα. Βέβαια αυτή του η άρνηση στερεί από το κράτος και συνεπακόλουθα από τον κύπριο πολίτη ένα σημαντικό έσοδο.
 
2.     Σε σχέση με τις αντιδράσεις του ΔΗΣΥ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αυτές χαρακτηρίζονται από συνομοσιολογία και σεναριολογία. Πρέπει επιτέλους να αποφασίσει εάν θα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έδωσε πλουσιοπάροχες παροχές στους έχοντας ανάγκη όπως πράττει συνεχώς ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ή αν θα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πρέπει να δώσει πολύ περισσότερα όπως πράττει ο κ. Λευτέρης Χριστοφόρου. Εάν παρελπίδα υιοθετούνταν οι νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις του ΔΗΣΥ στην οικονομία, για ιδιωτικοποίηση των πάντων, για επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη αγορά, τα πράγματα σήμερα θα ήταν πραγματικά πολύ άσχημα για τον κύπριο πολίτη.
 
3.     Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει το σχεδιασμό του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων για εκσυγχρονισμό και μαζικοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με φτηνό κόστος για το πολίτη. Η υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού στόχου ο οποίος θα εφαρμοστεί από το ερχόμενο καλοκαίρι αποτελεί μια σημαντική καινοτομία που φέρνει επιτέλους την Κύπρο κοντά σε Ευρωπαϊκά επίπεδα. Αποδεικνύει τη βούληση αυτής της κυβέρνησης να επιλύει πολύ σοβαρά θέματα για τον πολίτη, θέματα τα οποία παραμένουν ανεπίλυτα για πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: