Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Συνέντευξή της Ρένας Δούρου, υπεύθυνης Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ, στην εκπομπή ΝΕΤA ΣΚΕΤΑ της ΕΡΑ


Την άμεση, ζωτική ανάγκη προσφυγής στα μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μέσω της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου, υποστήριξε σε συνέντευξή της στην εκπομπή ΝΕΤA ΣΚΕΤΑ της ΕΡΑ, η Ρένα Δούρου, προκειμένου όπως τόνισε “να υπάρξει παραγωγή πολιτικής στη βάση ιδεών και όχι μηχανισμών”. “Είναι πραγματική ανάγκη η διεξαγωγή συνεδρίου, το οποίο δεν οδηγεί κατ' ανάγκη σε εσωστρέφεια. Εκτιμώ ότι αν υπάρχει τρόπος για να βγούμε από την εσωστρέφεια, αυτός είναι η προσφυγή στην κορυφαία δημοκρατική λύση, αυτή ενός συνεδρίου”.
Επισημαίνοντας την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουν οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες σήμερα, με μια κυβέρνηση που παλινδρομεί, η Ρ. Δούρου τόνισε την επείγουσα ανάγκη εξωστρέφειας του Συνασπισμού.
“Και με ευθύνη κάποιων ΜΜΕ που επιμένουν στο παραπολιτικό, σήμερα δεν έχουμε κατορθώσει να προβάλλουμε το εξαιρετικό έργο της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, σχετικά με τα δικαιώματα των ασθενεστέρων στρωμάτων που συρρικνώνονται”, επεσήμανε η ίδια, αναφερόμενη στη δράση του ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να ξεπεραστεί η σημερινή εσωστρέφεια και να γίνει παραγωγικό το συνέδριο θα πρέπει, τόνισε η Ρ. Δούρου, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους τα μέλη “συμβάλλοντας στη δημοκρατική διαδικασία” ενόψει του συνεδρίου και παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να λειτουργήσουν οι τάσεις, όπως στην αφετηριακή τους μορφή, γιατί “το κόμμα δεν πρέπει να έχει τάσεις μηχανισμών αλλά παραγωγής πολιτικής. Η σύνθεση γίνεται επί των ιδεών όχι επί των μηχανισμών”. Η Ρ. Δούρου εξήγησε ότι το συνέδριο πρέπει να έχει συγκεκριμένη ατζέντα προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ανοικτά θέματα που εκκρεμούν από το καλοκαίρι.
Η Ρένα Δούρου
“Ούτε οι ηγεσίες των κομμάτων, ιδίως στην Αριστερά, ούτε οι τάσεις είναι φυσικά φαινόμενα, είναι αποτέλεσμα του τρόπου που εμείς τα μέλη λειτουργούμε. Καλώ τα μέλη μας να αρθούν στο ύψος του πολιτικού διαλόγου και της συμμετοχής που την επομένη του συνεδρίου δεν θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση”, υπογράμμισε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: