Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Το κύρος της χώρας σχετίζεται με το βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματα του λαού, με το πώς ζει ο ελληνικός λαός και τι δικαιώματα απολαμβάνει, σχετίζεται με το αν εκχωρούνται ή όχι κυριαρχικά δικαιώματα και έχουν εκχωρηθεί προ πολλού στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στους Αμερικανούς.



Αλέκα Παπαρήγα: Χωρίς να θεωρούμε ότι έχουμε το μονοπώλιο της αντίστασης ή της φιλολαϊκότητας, γιατί υπάρχουν πολλοί μέσα στο λαό που το έχουν, στηρίζουμε και μπλόκα και απεργίες. Γιατί στο βάθος πίσω από έναν αγώνα, υπάρχει και ο ηρωισμός και δεν λοιδορείται
  • Το κύρος της χώρας σχετίζεται με το βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματα του λαού, με το πώς ζει ο ελληνικός λαός και τι δικαιώματα απολαμβάνει, σχετίζεται με το αν εκχωρούνται ή όχι κυριαρχικά δικαιώματα και έχουν εκχωρηθεί προ πολλού στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στους Αμερικανούς. Σχετίζεται με το αν η Ελλάδα παρεμποδίζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την καταπάτηση των δικαιωμάτων άλλων λαών και των συνόρων άλλων χωρών. Κι απ' αυτή την άποψη δεν δίνουμε δεκάρα για το τι λένε οι διεφθαρμένοι ξένοι οίκοι ή οι διάφορες διακρατικές ενώσεις.
  • Τα ελλείμματα, τα χρέη, η ίδια η κρίση, έχουν άμεση σχέση με τις αντιφάσεις της καπιταλιστικής εμπορευματικής παραγωγής. Δεν είναι προϊόν μιας διεφθαρμένης κυβερνητικής διαχείρισης ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ. Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο του προσωπικού πλουτισμού, αλλά δεν υπάρχει σύνορο ανάμεσα στη σκανδαλώδη αντιλαϊκή πολιτική με τα σκάνδαλα του προσωπικού πλουτισμού. Στηρίζουμε και μπλόκα και απεργίες παντού όπου εκδηλώνεται η λαϊκή πίεση για την επίλυση προβλημάτων. Ποτέ δεν ζητήσαμε τον Αρειο Πάγο να παρέμβει ούτε καλύψαμε, ούτε στηρίζουμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: