Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προτείνει ο Φ. Κουβέλης


Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους Πράσινους στον δήμο τηςΘεσσαλονίκης πρότεινε (Κανάλι 1 Πειραιά) ο Φώτης Κουβέλης, ενώ "στη βάση συγκεκριμένων προϋποθέσεων προγραμματικού χαρακτήρα" δήλωσε θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας και στον δήμο της Αθήνας.
Εξηγώντας τη θέση του σημείωσε ότι "πρέπει να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή δημοκρατική συνεργασία προκειμένου να αλλάξει το στάτους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολύ δε περισσότερο όταν με τον Καποδίστρια Β' θα έχουμε την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση".
Ερωτηθείς αν οι συνεργασίες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εμφανίσουν τον ΣΥΝ ως "ουρά του", απάντησε "αντιθέτως" και τόνισε ότι "ο αυτοδιοικητικός χώρος είναι το πεδίο όπου κατ' εξοχήν πρέπει να διαμορφώνονται συνεργασίες". Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι θέσεις που εξέφρασε ο Σπύρος Λυκούδης με συνέντευξή του στη Real News.
Στην ηγεσία του ΣΥΝ αποκλείουν σχεδόν κατηγορηματικά το σενάριο της συνεργασίας στον δήμο της Αθήνας λέγοντας ότι "η διάθεσή μας είναι να μην συνεργαστούμε, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για την κεντρική πολιτική μάχη, όπου κατ'ουσίαν θα αξιολογούνται από τους πολίτες και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης". Η συζήτηση, πάντως, για τα αυτοδιοικητικά δεν έχει ανοίξει ακόμα, καθώς αναμένονται οι αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον περιφερειακό χάρτη. Το θέμα της στάσης του ΣΥΝ στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα τεθεί σε ειδική συνεδρίαση της ΚΠΕ τον Φεβρουάριο.



Πηγή:ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: