Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Καμιά συναίνεση στη νέα αντιλαϊκή επιδρομή!


Καμιά θυσία για την κρίση τους!
Με τα ίδια προσχήματα, με τις ίδιες δικαιολογίες που χρησιμοποιούσαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η νεόκοπη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει και προωθεί μία ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Τα «ελλείμματα», τα «χρέη» και η «κακοδιαχείριση» της προηγούμενης κυβέρνησης χρησιμοποιούνται για μια ακόμη φορά προκειμένου να δικαιολογήσουν το νέο ξεζούμισμα που ετοιμάζουν το κεφάλαιο και η νέα του κυβέρνηση στα λαϊκά στρώματα. Μόνο που τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και τις συνέπειες της κρίσης τους:
Μας ζητάνε να αποδεχτούμε τη νέα επιδρομή στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Που θα είναι πλέον αβέβαιο το εάν και πότε θα πάρει κάποιος σύνταξη, το εάν θα δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τι είδους. Που το συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων στην ασφάλιση θα μετατραπεί σε «ατομική υπόθεση». Που οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες -επίσημα πλέον- θα «κάνουν παιχνίδι» στις πλάτες των εργαζομένων.
Μας καλούν να αποδεχτούμε την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, να κάνουμε πίσω από το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Με την επέκταση των «ελαστικών» σχέσεων εργασίας, της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας. Με τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων. Με την νομιμοποίηση της ανασφάλιστης εργασίας των προγραμμάτων στέιτζ στον ιδιωτικό τομέα. Με την επέκταση του σύγχρονου δουλεμπορίου της ενοικίασης εργαζομένων. Με τον εργαζόμενο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες, τις διαθέσεις και τα συμφέροντα του κεφάλαιου.
Μας λένε να αποδεχτούμε τη νέα αφαίμαξη στο εργατικό εισόδημα. Με το «πάγωμα» ή τη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Με τη νέα φοροεπιδρομή, άμεση και έμμεση, που είναι στα σκαριά. Με τις διαρκείς αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Μας ζητάνε να αποδεχτούμε το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Την κρατική τρομοκρατία σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Την ευθεία αμφισβήτηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Το χτύπημα απεργιών και διαδηλώσεων. Την επέκταση της αστυνομοκρατίας και των μηχανισμών κρατικής καταστολής. Την ποινικοποίηση κάθε μορφής συλλογικής δράσης.
Και όλα αυτά τα ζητάνε από ένα λαό που για δεκαετίες τώρα θυσιάζεται χωρίς τελειωμό, κάτω από τις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και για τα κάθε λογής «οράματα» της αστικής τάξης. Τα ζητάνε από ένα λαό που συνθλίβεται από την ανεργία και τη φτώχεια προκειμένου να θησαυρίζει το κεφάλαιο και οι παρατρεχάμενοί του. Τα ζητάνε από ένα λαό που δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, που δεν μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του, που βλέπει τη ζωή και το μέλλον του να υποθηκεύονται για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε! Είναι στο χέρι μας να βάλουμε φρένο στην επέλαση που ετοιμάζουν εναντίον μας. Είναι στο χέρι μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, να διεκδικήσουμε αυτά που πραγματικά μας ανήκουν.
Οι εκβιασμοί τους δεν πρέπει να περάσουν! Να πέσει στο κενό η καθημερινή ιδεολογική τρομοκρατία που μας ασκούν προκειμένου να αποσπάσουν τη συναίνεσή μας. Να μην δεχτούμε να γίνουμε εμείς τα θύματα της κρίσης τους. Το μέλλον μας δεν βρίσκεται στην υποταγή και το σκύψιμο του κεφαλιού, αλλά στη σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική τους.
Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί! Μέσα από την πάλη και τους αγώνες μας. Μέσα από την οργάνωση των αντιστάσεών μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή. Κόντρα στην προδοτική στάση της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τους ψευτοδιαλόγους. Ενάντια στην «αριστερά» της υποταγής και των «υπεύθυνων» προτάσεων.
Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε! Όταν ανατράπηκε η αντιασφαλιστική επιδρομή Σημίτη-Γιαννίτση. Όταν ανατράπηκε η αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση. Όταν, πέρσι το Δεκέμβρη, η νεολαία κατά χιλιάδες ξεχύθηκε στους δρόμους ενάντια στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την κρατική τρομοκρατία.
Και θα το αποδείξουμε ξανά! Στον αγώνα για πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Για ασφάλιση και περίθαλψη σε όλους. Για επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Για πολιτικές, συνδικαλιστικές και ατομικές ελευθερίες.
ΚΚΕ(μ-λ)
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: