Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη στο Συμβούλιο της ΕΕ- Αντίσταση στην αντικομμουνιστική εκστρατεία των Πολωνικών Αρχών




Την επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας με την εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό, καταγγέλλει με ερώτησή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης.Πιο συγκεκριμένα, η πολωνική Βουλή αποφάσισε να απαγορεύσει με νόμο τα κομμουνιστικά σύμβολα, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξίσωση κομμουνισμού φασισμού, που απαγορεύει οτιδήποτε θυμίζει τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στοχεύοντας κυρίως στις νέες γενιές, για να τις εγκλωβίσει στον καπιταλισμό ως δήθεν μόνη προοπτική.
Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ είναι η ακόλουθη:
«Νόμος είναι πλέον στην Πολωνία η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, καθώς με αλλαγή στον ποινικό κώδικα και την υπογραφή του Προέδρου, Λεχ Καζίνσκι, θα θεωρούνται παράνομα τα κομμουνιστικά σύμβολα. Πρόκειται για συνέχεια της αντικομμουνιστικής εκστρατείας, που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό, επιχειρεί την παραχάραξη της Ιστορίας και απαγορεύει ό,τι θυμίζει τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τις κατακτήσεις των λαών. Προκλητική ενέργεια με στόχο να διώξει ποινικά όσους αντιστέκονται και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Η τιμωρία προβλέπει χρηματικό πρόστιμο ή έως και δυο ετών φυλάκιση. Παρόμοια μέτρα είχαν λάβει και οι Ναζί στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε όλη την Ευρώπη και οι Φασιστικές δικτατορίες σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Με αυτά τα αντιδραστικά μέτρα παραβιάζονται θεμελιώδεις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες, προσβάλλονται οι θυσίες και οι αγώνες εκατομμυρίων κομμουνιστών και εργαζόμενων που έπεσαν στη μάχη για τη συντριβή του Φασισμού- Ναζισμού.
Στα ίδια πλαίσια εντάσσεται η πρόταση του γερουσιαστή της Τσεχίας, Γιαρομίρ Στεκίνα, για απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας) μετά την απαράδεκτη πρόσφατη απαγόρευση της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας, KSM .

Καταδικάζει το Συμβούλιο αυτές τις αντιδραστικές αποφάσεις της Πολωνικής κυβέρνησης, αλλά και τις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών στην Τσεχία και γενικότερα των εργαζομένων; »

Δεν υπάρχουν σχόλια: