Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Τουρκικά σενάρια συνομωσίας εμπλέκουν την Ελλάδα Για σχέδιο πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν, κάνει λόγο η εφημερίδα "Ταράφ"

Την ύπαρξη σχεδίου για πρόκληση έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα "Ταράφ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το "Σχέδιο Βαριά", όπως ονομαζόταν, περιελάμβανε μεταξύ άλλων τη ρίψη τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό. Στην κατάρτιση αυτού του σχεδίου πήραν μέρος 162 αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκ των οποίων οι 29 ήταν ανώτατοι.

Το σχέδιο περιλάμβανε επίσης επί μέρους "σχέδιο πολεμικής αεροπορίας", το οποίο φέρει τη σφραγίδα "άκρως απόρρητο" και την ημερομηνία "Φεβρουάριος 2003", ενώ το υπογράφει ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ιμπραχίμ Φιρτίνα.

Υπό τον τίτλο "καθήκον", το σχέδιο αναφέρει τα εξής: "Με σκοπό την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο σύνολο της Τουρκίας και την επιτυχία των διοικήσεων του στρατιωτικού νόμου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα, θα προκαλέσει τους υποστηρικτές της ισλαμικής οπισθοδρόμησης και τη δραστηριότητά τους εναντίον των ενόπλων δυνάμεων".

Σε άλλο σημείο του σχεδίου αναφέρονται τα εξής: "Κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης. Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παράλληλα με την προβοκάτσια αυτή που θα εξελισσόταν στον αέρα, το σχέδιο στόχευε στην αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη και στη δημιουργία κλίματος επιστράτευσης σε όλη την περιοχή".Πηγή:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: