Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΔΗ.ΚΚ.Ι:Τα συγχαρητήρια του κ. Αλμούνια και της ΕΚΤ σηματοδοτούν την πορεία προς το κραχ που ακολουθεί η χώρα


Τα συγχαρητήρια του κ. Αλμούνια απέσπασε η Κυβέρνηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας το οποίο άλλωστε ο ίδιος ο κύριος Αλμούνιας της είχε από πριν υπαγορεύσει. Ο άνθρωπος που ως Υπουργός Οικονομικών οδήγησε τη χώρα του (Ισπανία) σε βαθιά ύφεση και σε δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας (14-16%) μαζί με τα σεσημασμένα διεθνή οικονομικά αρπαχτικά σπρώχνουν την Ελλάδα σε μια πορεία τύπου Αργεντινής και τελικά στο κραχ.
Ακόμα και στο καπιταλιστικό σύστημα η ρυθμιστική και παρεμβατική πολιτική του κράτους, πρέπει να αφορά την στήριξη της κατανάλωσης μέσω των κρίσιμων μεγεθών της μακρο-οικονομίας που στα «θετικά» τους είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, η επένδυση, η αποταμίευση, κλπ και ως αρνητικά είναι η ανεργία, ο πληθωρισμός, κλπ.
Αλλά, με την προβλεπόμενη και για το 2010 συνέχιση της διεθνούς κρίσης και από τα προβλεπόμενα από τον αντιλαϊκό – αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό που ψηφίσθηκε (που καθορίζει το ποιοι ωφελούνται από την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, μέσω του εργαλείου της δημοσιονομικής πολιτικής) αναμένεται: μείωση του ρυθμού ανάπτυξης - μείωση του ΑΕΠ, αύξηση του πληθωρισμού, αύξηση της ανεργίας. Είναι πασιφανές έτσι ότι: θα συνεχιστεί εντονότερα η μείωση της κατανάλωσης, η οποία θα επιτείνει τα παραπάνω αλλά και θα μειώσει περαιτέρω το ΑΕΠ, τα καθαρά έσοδα οπότε και τις δημόσιες επενδύσεις και τις δαπάνες, καθιστώντας την ύφεση στην Ελλάδα περισσότερο μακροχρόνια, μεγαλώνοντας το χρέος και το έλλειμμα.
Τι έννοια λοιπόν έχουν ορισμένες αόριστες υποσχέσεις της κυβέρνησης περί μείωσης του ελλείμματος, περί στήριξης της κατανάλωσης, ανάταξη της ανάπτυξης, στήριξη της πραγματικής αγοραστικής δύναμης των μισθωτών, δημόσιου δανεισμού για χρηματοδότηση και των επενδύσεων και της δημόσιας κατανάλωσης; Απλώς συνεχίζει τα ψέματα.
Χωρίς κανένα στοιχείο, είναι ανεπίτρεπτο το να εκλέγεται κυβέρνηση λέγοντας τα ψεύδη ότι στοχεύει σε ανάπτυξη ενώ είναι δέσμια με ευρωπαϊκούς όρους που ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν συνυπογράψει και τους οποίους δεν προτείνει ν’ αλλάξουν.
Τώρα, αφ’ ενός κάποιοι θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο και εδώ είναι ο ρόλος της συνεπούς Αριστεράς η οποία οφείλει να απαντήσει με ενιαίο Μέτωπο ώστε να μη το χρεωθούν με τα σπίτια τους και τα χωράφια τους (μια και δεν τους απέμεινε τίποτε άλλο) οι μη έχοντες.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: