Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Άσχημη αρχή για το 2010-Aπίστευτη σφαγή αμάχων σε αγώνα βόλεϊ στο βορειοδυτικό Πακιστάν.95 νεκροί από βομβιστική επίθεση.

Τραυματίας από την τελευταία βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν.

Τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εκατό τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση, με στόχο κοινό που παρακολουθούσε αγώνα βόλεϊ στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή Μοχάμαντ Αγιούμπ Χαν δήλωσε ότι ο βομβιστής πυροδότησε το γεμάτο εκρηκτικά όχημα που οδηγούσε κοντά στο γήπεδο όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας κατηγόρησαν για την ενέργεια ισλαμιστές εξτρεμιστές. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.
Κάτοικοι της πόλης Λάκι Μαρουάτ εκτίμησαν ότι η βομβιστική επίθεση ενδέχεται να αποτελεί αντίποινα για τις προσπάθειες εκδίωξης των Ταλιμπάν από την περιοχή που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα.
Τουλάχιστον οκτώ κατοικίες και τρία καταστήματα κυριολεκτικά κατεδαφίστηκαν από την έκρηξη στο χωριό Σαχ Χασάν Χαν.
Η περιοχή βρίσκεται κοντά στο Νότιο Ουαζιριστάν, την ημιαυτόνομη ζώνη των φυλών όπου άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και παραστρατιωτικών σωμάτων διεξάγουν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον εξτρεμιστών από τα μέσα Οκτωβρίου. Το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει ότι στις επιχειρήσεις αυτές έχουν σκοτωθεί «τουλάχιστον 600 εξτρεμιστές».
Σε «εξτρεμιστές» αποδίδονται όμως από τις αρχές και οι συχνές επιθέσεις εναντίον πολιτικών, κυβερνητικών και στρατιωτικών στόχων τις τελευταίες 10 εβδομάδες, με επίσης περίπου 600 θύματα.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον καταδίκασε αργά χθες Παρασκευή την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα σε γήπεδο όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ στο Πακιστάν, η οποία στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 95 ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον 100.
Η Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη στο Πακιστάν το οποίο «αντιμετωπίζει την τρομοκρατία» εντός των συνόρων του.


Πηγές:www.nooz.gr-www.nytimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: