Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Μία μαγική, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελωδική σύμπραξη πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 14 του Γενάρη στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς, 210-9213310), όπου η Μαργαρίτα Zορμπαλά συναντά επί σκηνής τον εξαίρετο τραγουδιστή των φάδος Helder Moutinho.

Μία μαγική, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελωδική σύμπραξη πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 14 του Γενάρη στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς, 210-9213310), όπου η Μαργαρίτα Zορμπαλά συναντά επί σκηνής τον εξαίρετο τραγουδιστή των φάδος Helder Moutinho. H τραγουδίστρια με τη μαγευτική φωνή ετοιμάζει ειδικά για το «Half Note» μια μουσική αναδρομή και διαδρομή μέσα από τις χώρες, τις γλώσσες και τις κουλτούρες που βίωσε - Μόσχα, Λισσαβόνα, Αθήνα. Μπαλάντες και φάδος, από τη Μόσχα ...στην Alfama, περιλαμβάνει η ξεχωριστή, ατμοσφαιρική συνάντησή της με τον Πορτογάλο τραγουδιστή.



Εχοντας ξεχωρίσει με την πορεία της στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και τις συνεργασίες της με Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Ρίτσο, Μάνο Χατζιδάκι, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Andreas Vollenweider, Λάκη Παπαδόπουλο κ.ά., καθώς και με την ιδιαίτερη ερμηνεία της στο κλασικό «ελαφρό» τραγούδι (Κ. Γιαννίδης, Αττίκ κ.ά.), η Μαργαρίτα Ζορμπαλά βρίσκεται σε μια διαρκή δημιουργική συνάφεια με τις μουσικές του κόσμου. Μοναδικές εξάλλου παραμένουν οι ερμηνείες της στα ρώσικα τραγούδια. Επιμένοντας σε επιλεγμένες και επιλεκτικές καλλιτεχνικές κινήσεις, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά συνεργάζεται σε ένα ειδικό πρόγραμμα με έναν από τους ξεχωριστούς άνδρες τραγουδιστές των φάδος στην Πορτογαλία. Με ισχυρή ερμηνευτική δύναμη και συναισθηματικό βάθος στη φωνή του, ο Helder Moutinho βρίσκεται σε διαρκή καλλιτεχνική εξέλιξη. Τη μεγάλη του στόφα, άλλωστε, είχε την ευκαιρία να την αποδείξει στις εμφανίσεις του πριν κάποια χρόνια με την Celeste Rodriguez. Η πορεία του είναι γεμάτη διακρίσεις και η καλλιτεχνική του σύμπραξη με την Μαργαρίτα Ζορμπαλά στην αθηναϊκή τζαζ σκηνή αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις των ημερών. Τους δύο τραγουδιστές θα συνοδεύσουν οι: Ricardo Parreira: πορτουγκέζικη κιθάρα, Pedro Pinhal: κλασική κιθάρα, Κώστας Ράπτης: μπαγιάν, Μιχάλης Πορφύρης: βιολοντσέλο, Θοδωρής Οικονόμου: πιάνο, επιμέλεια, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας. Παραστάσεις: Δευτέρα - Σάββατο (10.30 μ.μ.), Κυριακή (9 μ.μ.).


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: